Ajankohtaista

Sallan raja-aseman sijaitsee Sallan Kelloselässä. Kuva: Esa Keskinen / Koti-Lapin arkisto

Lapin rajavartiosto antoi henkilölle maahantulokiellon Sallan rajalla

Lapin rajavartiosto tutki epäiltyä törkeää metsästysrikosta Itä-Lapissa. Liikennemäärä Lapin itärajalla Sallan ja Raja-Joosepin kansainvälisillä rajanylityspaikoilla on yhä vähäistä.

Liikenne Lapin itärajan kansainvälisillä rajanylityspaikoilla Sallassa ja Raja-Joosepissa on vähäistä, mutta rajavartiostolla on ollut silti aktiivista toimintaa.

Lapin rajavartiosto kertoo antaneensa Sallan kansainvälisellä rajanylityspaikalla maahantulokiellon henkilölle, joka oli oleskellut laittomasti Schengen-alueella 415 vuorokautta. Henkilö on Venäjän kansalainen, joka oli palaamassa Suomesta Venäjälle. Maahantulokielto annettiin toukokuussa.

Suomen asettamat maahantulon rajoitukset koskien venäläisten matkustamista Schengen-viisumeilla turismitarkoituksessa Suomeen sekä kauttakulkutarkoituksessa muualle Schengen-alueelle ovat voimassa toistaiseksi. Lisätietoa löytyy Rajavartiolaitoksen verkkosivuilta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Toukokuussa Lapin rajavartiosto aloitti epäilyn törkeän metsästysrikoksen tutkinnan Itä-Lapissa. Rikoksessa epäiltiin ahman salakaatoa.

Lisäksi rajavartiosto osallistui Northern Forest 23 -harjoitukseen Rovajärvellä. Harjoitukseen osallistui Lapin rajavartioston henkilökuntaa, reserviläisiä ja varusmiehiä. Koti-Lappi vieraili harjoituksessa viime viikolla.

Ulkorajaliikenne Lapin itärajalla

Liikennemäärä Sallan ja Raja-Joosepin kansainvälisillä rajanylityspaikoilla on yhä vähäistä.

Raja kertoo tiedotteessaan, että toukokuussa Sallan ja Raja-Joosepin kansainvälisillä rajanylityspaikoilla tehtiin yhteensä 1 338 rajatarkastusta, joista Sallassa 1 087 ja Raja-Joosepissa 251.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Se on noin 93 prosenttia vähemmän kuin ennen koronapandemiaa toukokuussa 2019, jolloin Lapin itärajalla tehtiin yhteensä 18 834 rajatarkastusta.

Sallan kansainvälinen rajanylityspaikka on avoinna päivittäin kello 11–5.

Raja-Joosepin kansainvälinen rajanylityspaikka on avoinna päivittäin kello 11.–15.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä