Paikallisuutiset

Lapin rajavartiosto paljasti törkeän metsästysrikoksen Maltion luonnonpuiston alueella

Lapin rajavartiosto tutkii epäiltyä törkeää metsästysrikosta Savukoskella. Esitutkinnan perusteella on syytä epäillä, että karhua on luvattomasti haavoitettu ampumalla huhtikuussa 2021 Maltion luonnonpuiston alueella.

Lapin rajavartioston tiedotteen mukaan esitutkinnassa on selvinnyt, että karhun jälkiä oli seurattu moottorikelkalla ja ampumisen jälkeen eläin oli jätetty haavoittuneena maastoon kuolemaan.

Maastovalvontaa suorittanut Lapin rajavartioston partio löysi ja lopetti pahoin haavoittuneen karhun. Erityisen paheksuttavan teosta tekee se, että maastoon haavoittuneena jätetty suurpeto voi olla huomattavan vaarallinen. Karhu ei tällöin pääse väistämään ihmistä luontaiseen tapaansa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Asiassa tehtyjen esitutkintatoimenpiteiden perusteella teosta epäillään tällä hetkellä yhtä henkilöä, tiedotteessa mainitaan.

Lapin rajavartiosto pyytää ilmoittamaan mahdolliset vihjeet ja tiedot puhelimitse numeroon 0295 425 010 (LR johtokeskus) tai sähköpostitse osoitteeseen rikostorjunta.lr@raja.fi

Alkuvuodesta

Lapin rajavartiosto pyysi helmikuun alkupuolella yleisöltä havaintoja 30.tammikuuta 2021 tapahtuneeseen laittomaan sudenmetsästykseen Etelä-Sallan alueelta. Tapahtumasta saatiin yleisöhavaintoja, jotka kaikki on käsitelty ja tarkastettu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Esitutkinnassa on selvinnyt, että moottorikelkalla maastossa liikkeellä ollut tekijä oli ajanut moottorikelkalla kahden suden päälle ja jälkien perusteella vielä pyrkinyt tavoittamaan kolmatta eläintä. Lapin rajavartioston partion saapuessa tapahtumapaikalle toinen yliajetuista susista oli vielä hengissä pahoin vahingoittuneena ja se jouduttiin lopettamaan partion toimesta.

Lapin rajavartioston tekemässä esitutkinnassa ei ole selvinnyt rikoksesta epäiltyä eikä tapauksesta ole tähän mennessä saatujen tietojen perusteella enempää esitutkintatoimenpiteitä tehtävissä. Näin ollen esitutkintalain mukaan asian tutkinta on keskeytetty.

Tutkintaa jatketaan, mikäli asiaan liittyen saadaan sellaista tietoa, jonka perusteella lisää toimenpiteitä voidaan suorittaa. Lapin rajavartiosto kiittää kaikkia havainnoistaan ilmoittaneita ja ottaa edelleen vastaan kaikkia mahdollisia tapaukseen liittyviä tietoja.