Paikallisuutiset

Lapset ja nuoret ilmaiseksi uimaan ja liikuntahalliin Kemijärvellä – katso kokeilun aikataulut

Uimahalli avautui huoltotauolta 30. elokuuta, ja liikuntahalli avautui 15. elokuuta.

Kemijärveläiset peruskoululaiset ja alle kouluikäiset lapset pääsevät maksutta liikunta- ja uimahalliin niiden aukioloaikoina. Toisen asteen opiskelijat puolestaan saavat maksuttoman kausikortin kuntosaleille.

Kokeilu kestää peruskoululaisilla ensi vuoden elokuun loppuun asti ja toisen asteen opiskelijoilla lukuvuoden ajan.

Kaupunginvaltuusto päätti asiasta kesäkuussa valtuutettu Harri Välirannan (kok.) valtuustoaloitteen pohjalta. Aloite sai kannatusta yli puoluerajojen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lisää vetovoimaa

Taustalla on ajatus siitä, että hyvät lasten ja nuorten palvelut lisäävät kaupungin vetovoimaa.

Tähän asti uimahallin kausikortti on maksanut peruskouluikäisille sata euroa. Päätös maksuuttomuudesta on kädenojennus perheille tilanteessa, jossa hinnat nousevat ja eläminen kallistuu.

– Summa on merkittävä varsinkin, jos perheessä on useampia lapsia, sanoo kaupungin uusi liikuntaohjaaja Pekka Makkonen . Hän otti päätöksen ilolla vastaan, koska liikkuminen on lapsille ja nuorille erittäin tärkeää.

Kausikortti jaetaan lapsille ja nuorille päiväkodeissa ja koulussa. Pienille, kotihoidossa oleville lapsille sen voi hakea palvelupiste Sortteerista, josta myös opiskelijat voivat hakea kuntosaliavaimen ja -kausikortin. Kulkulätkän pantti maksaa 15 euroa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Uimahalli avautui huoltotauolta 30. elokuuta, ja liikuntahalli avautui 15. elokuuta. Molempien paikkojen kuntosalit ovat avoinna.

– Kausikorttia voi siis käyttää heti sen saatuaan, vaikka siihen olisi merkitty voimassaoloajaksi 1. syyskuuta alkaen, Makkonen selventää.

Liikuntahallissa lapsilla ja nuorilla on käytössään voimistelualue ja juoksurata sekä kentät, jos niissä ei ole erikseen varauksia.

– Koululaiset pelaavat täällä usein pingistä ja biljardia, ja myös voimistelupääty ja juoksurata ovat kovassa käytössä. He keksivät tekemistä, kun on paikka, jossa kokoontua. Pohdimme myös, saisiko tänne lisää valvottua kerhotoimintaa, Makkonen kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hyvinvointilautakunta ja kaupunginhallitus käsittelivät valtuustoaloitetta kevään mittaan.

Ne tulivat sille kannalle, että pikemmin kannattaisi lisätä maksutonta ohjattua toimintaa. Lisäksi muistutettiin, että asiakasmaksutulot vähenevät maksuttoman pääsyn myötä.

Talouden sopeuttamisohjelma jatkuu yhä, eikä talousarviossa ole huomioitu ylimääräisiä tulojen menetyksiä. Valtuusto kuitenkin hyväksyi aloitteen äänin 17–10.

Nuoret ja lapset pääsevät ilmaiseksi uimahalliin Kemijärvellä.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä