Paikallisuutiset

Latitude Cobalt luopuu kolmesta malminetsintäalueesta Sallassa ja Kuusamossa

Analyysit osoittivat, että alueilta ei löydy yhtiötä kiinnostavaa määrää teknologiamineraaleja.

Yhtiön geologi maastossa tutkimassa. Kuva: Latitude 66 Cobalt

Malminetsintä- ja kaivoskehitysyhtiö Latitude 66 Cobalt Oy luopuu kolmesta malminetsintälupahakemuksesta: Kalliolammen alueesta Sallassa ja Rintajärvi 2 ja Peurasuo-nimisistä alueista Kuusamossa.

Yhtiö on ilmoittanut asiasta malminetsintää valvovalle Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesille.

Tutkittavien alueiden koko oli Kalliolammella 814 hehtaaria, Rintajärvellä 327 hehtaaria ja Peurasuolla 425 hehtaaria.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Malminetsinnälle on hyvin tyypillistä, että kaikki tutkittavat alueet eivät osoittaudu sellaisiksi, joissa tutkimuksia olisi perusteltua jatkaa. Olemme keränneet näillä alueilla viime vuosina maaperä-, lohkare- ja kallioperänäytteitä jokamiehenoikeuksilla. Analyysien tulokset eivät puolla jatkotutkimuksia näillä alueilla, yhtiön vastuullisuuden ja viestinnän parissa työskentelevä Jussi Lähde kertoo tiedotteessa.

Maanomistajille ei korvauksia

Kyseisiä alueita koskevat malminetsintälupahakemukset ovat parhaillaan Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden käsittelyssä. Tukes on tehnyt alueita koskevat lupapäätökset, joista on valitettu.

– Koska lupapäätökset eivät ole valitusten takia saaneet lainvoimaa, eikä yhtiöllä ole ollut mahdollisuuksia tehdä alueella varsinaista malminetsintää, alueen maanomistajille ei makseta malminetsintäkorvauksia. Yhtiö on lähettänyt asiasta kirjeen alueiden maanomistajille.

Maanomistajia oli kummassakin Kuusamon kohteessa 18 ja Kalliolammen alueella 14.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Malminetsintä jatkuu yhtiön muissa tutkimuskohteissa. Tämän vuoden kesäkaudella tehtyjen laajojen kenttätutkimusten tulokset ohjaavat päätöksiä jatkotutkimuksista Kuusamon liuskevyöhykkeen alueella. Tiedotamme tulevista toimenpiteistä tutkimussuunnitelmien valmistuttua, Lähde kertoo.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä