Paikallisuutiset

Maakotkan poikaset pesässä.

Metsähallitus maksaa löytöpalkkion tuntemattomasta maakotkan tai merikotkan pesästä

Metsähallitus maksaa sadan (100) euron löytöpalkkion Metsähallitukselle ilmoitetusta maakotkan tai poronhoitoalueelta ilmoitetusta merikotkan pesästä, joka ei ole ennestään Metsähallituksen tiedossa.

Etelämpää Suomesta löydettyjen merikotkien pesistä Metsähallitus ei maksa löytöpalkkiota.

Vuodesta 2012 lähtien löytöpalkkio on maksettu kaikkiaan yli 200 ilmoitetusta maa- ja merikotkan pesästä.

Lähes kaikissa tunnetuissa Metsähallituksen mailla olevissa pesissä on numeroitu pesäkyltti, mutta myös muutama tunnettu pesä on kuitenkin ilman kylttiä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ilmoituksesta pitää käydä ilmi ilmoituksen tekijän nimi ja yhteystiedot, kunta ja paikannimi sekä pesän koordinaatit, jos mahdollista. Ilmoitetut pesät tarkastetaan Metsähallituksen toimesta ennen palkkion maksamista.

Pesistä pyydetään ilmoittamaan Metsähallitukseen Stefan Siivoselle sähköpostilla stefan.siivonen(at)metsa.fi tai puhelimitse 040 820 3832.

Millaisia pesät ovat?

Maakotka tekee pesänsä yleensä puunrungon puolivälin yläpuolelle, joskus lähes latvaankin. Haukkojen pesästä sen erottavat vahvemmat oksat. Pesäoksat saattavat olla jopa useita senttejä paksuja, kun taas haukan pesässä ei juuri ole sormenvahvuutta paksumpia oksia.

Merikotka pesii myös yleensä puun latvukseen, ja sen pesä on rakennettu kuivista oksista ja siinä voi olla lisäksi muuan tuore oksa. Molemmat kotkat voivat pesiä kerran valitsemassaan puussa useita vuosia. Pesäaineksista saattaa muodostua vähitellen satojen kilojen painoinen risurakennelma.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä