Paikallisuutiset

Metsäpäivät tänään – lähetys avautuu klo 10

Valtakunnallisten Metsäpäivien teemana on Monimuotoinen tulevaisuus. Mielenkiintoinen webinaari avautuu myös Koti-Lapin sivulta.

Pääpuhujina ovat europarlamentaarikko Petri Sarvamaa ja historioitsija Teemu Keskisarja.

Päivän aloittaa Tutkimus-lavalla europarlamentaarikko Petri Sarvamaa ja päättää historioitsija Teemu Keskisarja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Klo 11.00 Luonnonvarakeskuksen, Luken senior advisor Taneli Kolström tarkastelee EU:n ja Suomen biodiversiteettistrategioita ja metsien monimuotoisuuden kehittymistä.

Klo 11.30 alkaa Luken paneelikeskustelu: Elämme erilaisten haasteiden maailmassa, mikä on metsien rooli näiden haasteiden ratkaisijana seuraavina vuosikymmeninä.

Klo 13.00 Luken erikoistutkija Maija Salemaa kertoo, minkä vuoksi mustikka ja puolukka ovat tärkeitä kasveja metsäekosysteemille.

Klo 13.30 Erikoistutkija Matleena Kniivilän ja tutkija Juha Honkaniemen aiheina ovat pandemian vaikutukset metsäsektoriin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Klo 14.25 käydään keskustelua Metsähallituksesta. Metsähallituksen hallinnassa on 9 miljoonaa hehtaaria valtion maa-alueita.

klo 16 päivän päättää historioitsija Teemu Keskisarja.

Webinaaripäivän päälavan, Tutkimus-lavan lähetys avautuu klo 10 myös Koti-Lapin sivulta alla olevasta valinnasta. Jos valinta ei jostain syystä toimi, Metsäpäiville pääsee myös tästä .