Paikallisuutiset

Metsästyksen valvonnassa ei havaittu ongelmia – näistä asioista poliisi muistuttaa

Valvonnassa kohdattiin 76 metsästäjää, joista karhunpyytäjiä oli 26.

Rajavartiolaitos, Metsähallituksen erätarkastajat ja poliisi valvoivat yhteistyössä metsästystä kauden aloitusviikonloppuna 20.–21. elokuuta Rovaniemellä ja Itä-Lapissa.

Valvonnassa kohdattiin 76 metsästäjää, joista karhunpyytäjiä oli 26.

Metsästyksessä vaadittavat asiakirjat, luvat ja aseiden kuljettaminen ajoneuvoissa olivat kauden aloittajilla hyvällä mallilla. Vain yhden metsästäjän auto oli unohtunut katsastaa muutamaa päivää ennen pyyntiin rientämistä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Poliisi muistuttaa tiivistetyillä ohjeillaan, että metsästäjät kiinnittäisivät koko kauden ajan erityisesti huomiota turvallisuuteen. Turha kiire kannattaa jättää pois, sillä turvallisuus on olennaista. Aseet on kuljetettava ajoneuvoissa lainsäädännön edellyttämällä tavalla. Riistaeläin on tunnistettava ja tausta varmistettava ennen laukausta. Päihteet ja metsästäminen eivät sovi yhteen. Lisäksi Lapissa on huomioitava olosuhteet ja niiden äkillinen muuttuminen. Metsästysalueen maastotuntemuksen lisäksi suunnistusvälineet on hyvä pakata reppuun, kuten myös lämmintä vaatetta sekä riittävästi eväitä ja nestettä.

Lue myös:

Karhun metsästys alkoi lauantaina – Itäiseltä poronhoitoalueelta jo yksi kaato

Sallassa kaadettu karhuja tällä viikolla

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lapin rajavartiosto paljasti törkeän metsästysrikoksen Maltion luonnonpuiston alueella

Vieraslupia ei myydä enää Lapissa osalle metsästyskautta – "Uskomme, että tämä päätös rauhoittaa hirvenmetsästystä nimenomaan syyskuussa"

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä