Paikallisuutiset

Metsästyskoiria on kulkeutunut Venäjälle – tapahtumat lisääntyneet huomattavasti Lapissa viime viikkoina

Suomen ja Venäjän sopimuksen mukaisesti kaikki rajatapahtumat, mukaan lukien kotieläinten valtakunnanrajan ylitykset, on pyrittävä estämään.

Metsästyskoirat ovat aiheuttaneet useita rajatapahtumia viime viikkoina.

– Niiden rajanylitykset ja rajavyöhykkeelle menemiset ovat lisääntyneet huomattavasti viime viikkojen aikana Lapissa, Lapin rajavartiosto kertoo tiedotteessaan. Tapauksia on toistakymmentä, joista seitsemässä koira on mennyt valtakunnan rajan yli Venäjälle.

Suomen ja Venäjän välisen rajajärjestyssopimuksen mukaisesti kaikki rajatapahtumat, mukaan lukien kotieläinten valtakunnanrajan ylitykset, on pyrittävä estämään.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Metsästäjien tulee välttää koirien irti päästämistä rajavyöhykkeen tuntumassa. Koirat eivät aina palaa Suomeen nopeasti omia jälkiään seuraten, vaan saattavat viipyä Venäjän puolella pidempiäkin aikoja – näin tänäkin syksynä, rajavartiosto tiedottaa.

Kun rajavyöhykkeellä tavataan irtokoira, se toimitetaan löytöeläintarhaan tai omistajalle, jos omistaja on tiedossa. Kaikista Venäjällä käyneistä koirista ilmoitetaan Suomessa eläinlääkärille. Jos koiranomistaja huomaa koiransa menneen rajavyöhykkeelle tai Venäjälle, asiasta täytyy ilmoittaa heti Lapin rajavartioston johtokeskukseen, numeroon 0295 412 510.

Lue myös:

Sallan raja-asemalla polttoaineen ostajia ja yksittäisiä venäläisiä nuoria miehiä – Suomi rajoittaa venäläisten matkailijoiden tuloa maahan

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä