Paikallisuutiset

Mikä tuo hyvinvointia sinulle ja kuntaasi tulevaisuudessa? – Tässä kyselyssä on mahdollista antaa ideoita tai kertoa turvallisuushuolista

Itä-Lapin kunnissa kerätään kuntalaisten vastauksia päätöksenteon tueksi.

Kemijärvellä, Posiolla, Pelkosenniemellä sekä Sallassa on meneillään laaja Aluehallintoviraston työryhmässä tehty hyvinvointi- ja turvallisuuskysely.

Sen tavoitteena kuulla kuntalaisia ja antaa mahdollisuus kertoa millaisessa kunnassa he haluavat tulevaisuudessa asua ja miten kunta voi palvelutuotannollaan edistää kuntalaisten hyvinvointia ja turvallisuutta arjessa.

Kyselyn tulokset ja yhteiset keskustelut vaikuttavat konkreettisesti hyvinvointi- ja turvallisuussuunnitelmien sisältöön ja painopisteisiin. Kyselyssä voi esittää esimerkiksi ideoita, jotka edistävät asuinympäristön turvallisuutta tai kertoa, miten koronapandemian on vaikuttanut jokapäiväiseen elämään.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kysely on ajankohtainen myös siksi, että uudet valtuutetut ovat aloittamassa kauttaan ja ovat halukkaita kuulemaan aitoa ja ajankohtaista kuntalaistietoa tulevien päätöstensä pohjaksi. tällä on vaikutuksia seuraavaksi neljäksi vuodeksi, osallisuuskoordinaattori ja projektipäällikkö Jukka Hakola High Five -hankkeesta kertoo.

Itä-Lapin kuntayhtymän kunnista Savukoski hyödyntää vuosi sitten kunnassa tehtyä kuntalaiskyselyä.

Mahdollisuus voittaa arvonnassa

Kyselyyn sähköinen vastaaminen onnistuu helposti oman kunnan verkkosivuilta.

Kemijärvellä, Pelkosenniemellä ja Posiolla on myös mahdollisuus vastata paperiseen lomakkeeseen, joita löytyy oman kunnan virastosta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tämä aika on opettanut meitä pitämään huolta apua tarvitsevista henkilöistä. Kunnat haastavat jokaisen asukkaan innostamaan lähipiiriänsä vastaamiseen sekä auttamaan apua tarvitsevia esimerkiksi kirjoittamalla vastaukset sanelun perusteella, Hakola sanoo.

Tuloksia käsitellään yhdessä kuntien ja kuntayhtymän päätöksenteossa sekä kuntalaisten ja päätöksentekijöiden yhteisissä keskusteluissa. Kyselyyn vastataan nimettömänä.

Sähköisen vastaamisen jälkeen lomakkeesta avautuu mahdollisuus osallistua hyvinvointia tukeviin arvontoihin. Paperilomakkeissa arvontaan osallistutaan irrotettavalla sivulla, joka palautetaan erillisenä vastauslomakkeesta. Kunnat arpovat palkinnot kyselyn sulkeuduttua. Palkinnoista löytyy lisätietoa kyselyn etusivulla.

Vastausaikaa on 19. syyskuuta 2021 asti.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

KYSELYJEN VERKKO-OSOITTEET:

Kemijärven kysely:

https://link.webropolsurveys.com/S/091B83403D09FBCC

Pelkosenniemen kysely:

https://link.webropolsurveys.com/S/1868AFA38A13729B

Posion kysely:

https://link.webropolsurveys.com/S/7ED86FCA528DE1A3

Sallan kysely:

https://link.webropolsurveys.com/S/75569B6F178EE1ED

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä