Paikallisuutiset

Monimuotoisuus Metsäpäivillä torstaina – striimaus Koti-Lapin verkkosivulla

Päivän aloittaa Petri Sarvamaa ja päättää Teemu Keskisarja.

Myös Itä-Lapissa kiinnostusta herättävien Suomen Metsäyhdistyksen Valtakunnallisten Metsäpäivien teemana on Monimuotoinen tulevaisuus. Webinaaripäivän Tutkimus-lava avautuu huomenna, torstaina klo 10 myös Koti-Lapin www.kotilappi.fi sivulta.

Pääpuhujina Metsäpäivillä ovat europarlamentaarikko Petri Sarvamaa ja historioitsija Teemu Keskisarja. Kaikkiaan Metsäpäivillä nähdään yli 30 esitystä ja yli 40 asiantuntevaa esiintyjää.

Päivän aloittaa Tutkimus-lavalla europarlamentaarikko Petri Sarvamaa ja päättää historioitsija Teemu Keskisarja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Klo 11.00 Luonnonvarakeskuksen, Luken senior advisor Taneli Kolström tarkastelee EU:n ja Suomen biodiversiteettistrategioita ja metsien monimuotoisuuden kehittymistä. Suomen metsien tilaa on seurattu Valtakunnan Metsien Inventoinnin (VMI) toimesta jo 100 vuotta. Mitä VMI kertoo metsien muutoksista? Miten metsien monimuotoisuuteen liittyvät metsien rakennepiirteet ovat kehittyneet?

Klo 11.30 alkaa Luken paneelikeskustelu: Elämme erilaisten haasteiden maailmassa, mikä on metsien rooli näiden haasteiden ratkaisijana seuraavina vuosikymmeninä. Vetäjänä on Antti Asikainen ja osallistujina Sanna Kurronen, EVA, Marja Kokkonen, MMM, Timo Lehesvirta, Sitra, Harri Hölttä, SLL ja Anne Tolvanen, Luke.

Klo 13.00 Luken erikoistutkija Maija Salemaa kertoo, minkä vuoksi mustikka ja puolukka ovat tärkeitä kasveja metsäekosysteemille, miten paljon muita syötäviä villikasveja kasvaa metsissämme ja miten metsien hakkuut ja ilmastonmuutos muuttavat metsäkasvien runsauksia ja levinneisyysalueita.

Erikoistutkija Saija Huuskonen jatkaa tarkastellen metsien entistä monimuotoisempaa roolia. Puuntuotannon lisäksi metsien tulee samaan aikaan hillitä ilmastonmuutosta, turvata monimuotoisuutta, olla tärkeä osa veden ja ravinteiden kiertoa sekä tuottaa virkistysmahdollisuuksia kansalaisille.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Klo 13.30 Erikoistutkija Matleena Kniivilän ja tutkija Juha Honkaniemen aiheina ovat pandemian vaikutukset metsäsektoriin ja metsätuhot.

Klo 14.25 käydään keskustelua Metsähallituksesta. Metsähallituksen hallinnassa on 9 miljoonaa hehtaaria valtion maa-alueita. Ovatko metsämme lahopuuta vai raaka-ainetta? Ekologisen monimuotoisuuden turvaamisen haasteista Metsähallituksessa keskustelevat kestävän kehityksen päällikkö Antti Otsamo ja kehitysjohtaja Jussi Päivinen.

Klo 15.10 etsitään Metsähallitukselle ilmastoviisaita ratkaisuja. Metsähallituksella on tärkeä rooli ilmastotavoitteiden toteuttamisessa.

klo 16 päivän päättää historioitsija Teemu Keskisarja.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä