Paikallisuutiset

Neve ostaa Pyhätunturin ja Pelkosenniemen kaukolämpöliiketoiminnan

Yhtiön mukaan hinnankorotuksia ei ole tällä hetkellä suunnitteilla.

Energiayhtiö Napapiirin Energia ja Vesi Oy:n osittain omistama Aurora Lämpö Oy ostaa Pelkosenniemen ja Pyhätunturin kaukolämpöliiketoiminnan Kemijärven lämpö ja vesi Oy:ltä. Yhtiöt eivät kerro kauppahintaa julkisuuteen.

Liiketoimintojen on tarkoitus siirtyä Neven omistukseen 1. kesäkuuta. Neve Oy kertoo tiedotteessaan, että kaupan valmistelu on aloitettu jo vuonna 2019.

Aurora Lämpö Oy:n omistaa Neve Arctic Infra, jonka omistajia ovat OP Suomi Infra Ky ja Neve Oy. Tiedotteen mukaan Neven rooli yhteisyrityksessä on taata asiakkaille korkealaatuiset palvelut ja toiminnan kehittäminen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Neven toimitusjohtaja Kristian Gullsten kertoo Koti-Lapille, että omistusjärjestely ei nosta kaukolämmön hintaa, vaan pikemmin toiminnan tehostuminen tuo kustannussäästöjä. Sen sijaan korotuspaineita hintaan tuovat energiapuun kallistuminen ja inflaatio.

– Hinnankorotuksia ei ole suunnitteilla. Ei kuitenkaan voi taata, etteikö niitä tulisi tulevaisuudessa, kun polttoaineen hinta ja inflaatio ovat korkealla tasolla.

Yhtiön tarkoituksena on tarjota asiakkaille lähiaikoina myös lisäpalveluja, kuten sähköinen asiointikanava, jonka kautta omaa energiankulutustaan voi seurata.

Gullsten on tyytyväinen liiketoimintakauppaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Olemme tyytyväisiä päästyämme siinä maaliin. Tavoitteemme on turvata laadukas operatiivinen toiminta ja kohtuullinen hintakehitys jatkossakin. Pidämme myös tärkeänä, että kriittinen energiainfrastruktuuri säilyy kotimaisessa omistuksessa, hän sanoo.

Kauppa vahvistaa Aurora Lämpö Oy:n asemaa Itä-Lapissa. Neve vastaa tällä hetkellä Itä-Lapissa Savukosken kunnan kaukolämpötoiminnasta. Kauppa tukee toimintaa, jota Nevellä on Itä-Lapissa tällä hetkellä: polttoaineen hankintaa, laitosten operointia sekä käytön ja kunnossapidon resurssointia.

Kemijärven lämpö ja vesi Oy on Kemijärven kaupungin omistama yhtiö, joka kaukolämmön lisäksi tuottaa voimalaitoksessa sähköä valtakunnan verkkoon. Lisäksi yhtiö vastaa vesiliiketoiminnasta Kemijärven kaupungin alueella.

– Tavoitteemme kaupan osalta on ollut, että kaupan ostajaosapuoli on kotimainen tunnettu toimija, joka sitoutuu pitkäjänteiseen toiminnan kehittämiseen Pelkosenniemellä ja Pyhätunturissa. Lopputulokseen pääsemistä helpotti Rovaniemen ja Kemijärven aiempi yhteistyö ja sitä kautta neuvottelijoiden kesken syntynyt luottamus, Kemijärven lämpö ja vesi Oy:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Nivala toteaa tiedotteessa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä