Paikallisuutiset

Nyt voit seurata ruskan etenemistä verkossa – Ruskavahti kertoo väriloiston etenemisestä matkailijalle

Suomen ruskatilannetta voi seurata uudelta verkkosivulta.

Kansainvälisten matkailijoiden houkutteluun keskittynyt Visit Finland on julkaissut Ruskavahti-palvelun (Autumn Foliage Live), jonka avulla ruskan etenemisestä pysyy kartalla.

Sivusto ennustaa ruskatilannetta tekoälyn avulla ja tulokset viedään karttanäkymään. Palvelu käyttää esimerkiksi Suomesta kerättyä tiekamera-aineistoa havaitakseen ruskan etenemisen syyskauden aikana.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tekoäly prosessoi ja jalostaa kerätyistä kuvista informaation, yhdistää sen säätilasta saatavaan tietoon ja luo näkymän ruskan vaiheista aina Hangosta Enontekiölle saakka, Visit Finlandin digitaalisen markkinoinnin asiantuntija Minna Myyrinmaa kertoo tiedotteessa.

Palvelu on suunnattu ensisijaisesti matkailijoille ja kertoo milloin ja mihin päin Suomea kannattaa suunnata, jos haluaa päästä nauttimaan kauneimmasta ruskasta.

Visit Finland on kehittänyt Ruskavahtia vuoden ajan yhdessä luovan kumppanin Dagmar Storiesin sekä teknisten kumppaneiden Accenturen ja Dagmar Driven kanssa. Tänä syksynä se julkaistiin matkailijoiden iloksi. Palvelun on tarkoitus olla visitfinland.com-sivustolla useamman vuoden ajan.

– Ruska on yksi luonnon ihmeistä ja kaunista katseltavaa ja koettavaa niin kaupungissa kuin maaseudulla. Ruskaa esiintyy maapallolla sellaisilla alueilla, joilla on selvästi erotettavat vuodenajat, joten ilmiö ei ole kaikkialla niin tuttu kuin esimerkiksi meillä Suomessa, Myyrinmaa kuvailee.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Artikkelia päivitetty 4.9.2022 kello 19.17: lisätty tekstiin kuva.

Ruskan etenemistä voi nyt seurata uuden verkkopalvelun avulla.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä