Paikallisuutiset

Onnellisten hiihto lähestyy: matkan pituuden ja vauhdin saa valita itselleen sopivaksi

”Kisakeskus” jälleen Tapionniemen Kyläkartanolla.

Ladulle lähtijöitä vuoden 2022 Onnellisten hiihdossa. Kuva: Esa Keskinen / Koti-Lapin arkisto

Perinteinen kaiken kansan laturetki Onnellisten hiihto järjestetään 16. maaliskuuta Tapionniemessä Kemijärvellä. Jokainen saa valita matkan pituuden ja vauhdin itselleen sopivaksi.

Liikkeelle lähdetään kello 9–10 Tapionniemen Kyläkartanon pihalta.

Lyhin reitti on kaksi kilometriä ja pisin 40, joka kertyy siitä, jos käy Pyhätunturilla asti. Maasto on helppoa ja loivapiirteistä, joten latureitti sopii kaikenikäisille ja kaikenkuntoisille. Hiihtomatkoja on 7 km, 17 km, 24 km tai 40 km.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Latureitti lähtee etelän suuntaan kiertäen läheisen Airosvaaran ja siitä kohti pohjoista Pyhän Luppoon aluksi IVO:n linjaa noudattaen ja edelleen Pyhätunturin latureiteille. Reitin varrella on useita huoltopisteitä, joissa hiihtäjille on tarjolla lämmintä mehua, suolakurkkuja, pähkinöitä ynnä muuta pientä purtavaa. Ensiavusta huolehtii Kemijärven SPR:n osasto.

Hiihdon jälkeen Tapionniemen Kyläkartanossa on mahdollisuus käydä suihkussa tai pihasaunassa. Kyläkartanon kahvila-ravintola palvelee hiihtäjiä ja tapahtumaväkeä koko päivän.

Mukaan pitää ilmoittautua viimeistään 15. maaliskuuta sähköpostilla tapionniemenkylaseura@gmail.com.

Lisätietoja on kyläseuran sivuilla www.tapionniemi.fi

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Myös talvipolkuja auki

Verkkosivuilta voi tarkastella myös kylän ympäristössä avoinna olevia talvireittejä. Talvipolkureittejä on avattu muun muassa Airosvaaralle, Jokelankummuntielle ja Jounilan rannasta Liejulammen kautta Javarusjoelle.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä