Paikallisuutiset

OP Koti Kainuun toimitusjohtajana toimii Jari Pälvi.

OP Kodit Kainuu, Pohjanmaa ja Pohjoinen suunnittelevat yhdistymistä ‒ tavoite aloittaa ensi keväänä

Kolme OP Kotia suunnittelee yhdistymistä, kertoo OP Koti Kainuu tiedotteessaan. Yhteen ovat menossa OP Kodit Kainuu, Pohjanmaa ja Pohjoinen.

Yhdistymisen tavoitteena on rakentaa Suomen suurin ja vahvasti paikallinen OP Koti. Aloittaessaan yritys olisi valtakunnallisesti yksi kiinteistöalan suurimpia toimijoita.

OP Kodin liiketoimintoja ovat asuntojen välitys ja vuokraus, toimitilojen välitys, vuokraus ja arviointi sekä isännöinti.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Asumiseen ja kiinteistöihin liittyvät asiat ovat tällä hetkellä pinnalla ihmisten ja yritysten mielissä. Samanaikaisesti asunto- ja kiinteistömarkkinat ovat jatkuvien, voimakkaiden muutosten kohteena, tiedotteessa todetaan.

OP Kodin mukaan kiinteistönvälitysalalla asiakaskäyttäytyminen muuttuu ja digitaalisuus muuttaa välitystoiminnan luonnetta. Paikallinen ja laadukas isännöinti puolestaan luo pankkien omistaja-asiakkaille lisäarvoa.

Varmistaakseen palvelukykynsä ja uudistaakseen tapaansa kohdata asiakkaitaan OP Kodit suunnittelevat voimavarojensa yhdistymistä.

– Asiakkaat hyötyisivät suoraan nyt suunnitteilla olevasta yhdistymisestä ja paikallisesta osaamisesta koko toimialueella. OP Koti pystyisi palvelemaan laajemmin ja asiantuntevammin sekä asuntojen ostajia että myyjiä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yhdistymällä OP Koti pystyisi hyödyntämään aiempaa paremmin esimerkiksi digitalisaation tarjoamia mahdollisuuksia. Se pystyisi kehittämään omaa ammattitaitoista asiantuntijaverkostoaan palvelemaan toimialueensa asiakkaita myös sähköisissä palvelukanavissa.

Yhdistyminen mahdollistaisi myös henkilökunnalle uudenlaisia ura- ja kehittymismahdollisuuksia.

Yhdistymisen jälkeen uudella OP Kodilla olisi yhteensä 21 toimipistettä (Saariselkä, Levi, Sodankylä, Rovaniemi, Tornio, Kemi, Kuusamo, Oulu, Raahe, Oulainen, Kalajoki, Kajaani, Sotkamo, Kuhmo, Haapavesi, Ylivieska, Kärsämäki, Nivala, Haapajärvi, Kokkola ja Vaasa) ja noin 180 työntekijää, jotka jatkaisivat vanhoina työntekijöinä.

Kaikkien omistajaosuuspankkien hallitukset ovat päättäneet aloittaa yhdistymisselvityksen. Yhdistymispäätökset on suunniteltu tehtävän loppuvuodesta 2023.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mikäli suunnitelmat toteutuvat, Suomen suurin OP Koti aloittaa toimintansa keväällä 2024.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä