Paikallisuutiset

Osuuspankit yhdistyvät – pohjoiseen syntyy Suomen toiseksi suurin osuuspankki

Suunnitelman mukaan uusi osuuspankki aloittaa toimintansa ensi vuoden toukokuussa ja sen nimeksi tulee Pohjolan Osuuspankki.

Pohjolan Osuuspankki, Tornion Osuuspankki ja Oulun Osuuspankki yhdistyvät yhdeksi uudeksi pankiksi. Pankkien edustajistot päättivät yhdistymisestä kokouksessaan tiistaina 22. syyskuuta.

Suunnitelman mukaan uusi osuuspankki aloittaa toimintansa ensi vuoden toukokuussa ja sen nimeksi tulee Pohjolan Osuuspankki. Yhdistymisen kautta syntyvä pankki on kooltaan Suomen toiseksi suurin osuuspankki. Pohjolan Osuuspankilla on nykyisellään toimipisteet Itä-Lapissa Kemijärvellä ja Savukoskella.

Pankkien julkaiseman tiedotteen mukaan yhdistymisen taustalla ovat sääntelyn vaateiden kiristyminen sekä asiakaskäyttäytymisen ja finanssialan toimintaympäristön nopea muutos. Yhdistymisen tärkeimpänä tavoitteena on alueen menestyminen ja asiakaspalvelun vahvistaminen, tiedotteessa kerrotaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Alun perin suunnitelmissa oli myös Kemin Seudun Osuuspankin liittyminen nyt perustettavaan uuteen pankkiin. Edustajiston äänestyksessä ei kuitenkaan saatu tarpeeksi ääniä yhdistymisen puolesta.

Osuuspankkien yhdistyminen ei edellytä pankkien asiakkailta mitään toimenpiteitä. Asiakassuhteet jatkuvat entisellään ja esimerkiksi tilinumerot, verkkopalvelutunnukset ja maksukortit säilyvät samoina.

Lue myös:

Sallan Osuuspankissa vahdinvaihto – uudella johtajalla sukujuuria Onkamossa ja Salmivaarassa

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pohjois-Suomeen syntymässä suuri osuuspankki – olisi Suomen toiseksi suurin

Tekstiä oikaistu 26.9.2022 kello 11.03: Pohjolan Osuuspankilla on toimipisteet Itä-Lapissa Kemijärvellä ja Savukoskella. Ei Sallassa ja Posiolla, joissa on itsenäiset pankkikonttorit.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä