Paikallisuutiset

Oulangan ja Hossan kansallispuistojen autiotupien peruskorjauksiin 250 000 euroa

Rupakivi Sallassa on yksi Oulangan kansallispuiston erikoisimmista nähtävyyksistä. Kuva: Pekka Viherma

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta on päättänyt vuoden 2024 valtion budjetin lisäyksistä. Kyse on vuosittain eri kohteille jaettavasta jakovarasta.

Kansallispuistojen sekä luonto- ja kulttuurikohteiden määrärahaan lisättiin yhteensä 1 540 000 euroa.

Valtiovarainvaliokunnan jäsen, kansanedustaja Janne Heikkinen (kok.) Oulun vaalipiiristä kertoo, että valiokunnan mietinnössä päätettiin myöntää 250 000 euroa Oulangan ja Hossan kansallispuistojen autiotupien peruskorjauksiin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Oulangan ja Hossan kansallispuistojen autiotuvat ovat olleet jo pitkään peruskorjauksen tarpeessa. Suomalaiset ovat korona-aikana ahkerasti vierailleet kansallispuistoissa ja lisäksi vaativat sääolosuhteet kuluttavat tupia vuodesta toiseen. Tämän vuoksi tupia on vuosien varrella korjattava, toteaa valtiovarainvaliokunnan jäsen Janne Heikkinen tiedotteessaan.

Autiotupien peruskorjaukseen osoitetut varat parantavat ja lisäävät luontokohteiden houkuttelevuutta koko vaalipiirin alueella, uskoo kansanedustaja Janne Heikkinen.

Savilammen autiotupa on Karhunkierroksen varrella. Se on noin 15 kilometriä Hautajärveltä etelään ja 13 kilometriä pohjoiseen Oulangan luontokeskuksesta Sallan kunnan puolella. Kuva otettu lokakuussa 2023. Kuva: Esa Keskinen
Oulangan kansallispuisto on suosittu retkeilykohde. Kuva: Mirkku Halonen
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä