Paikallisuutiset

Pekka Iivarin irtisanoutumisen takia aiotaan järjestää mielenilmaus Kemijärvellä

Kemijärven kaupunginjohtaja Pekka Iivari ilmoitti keskiviikkona purkavansa virkasuhteensa omasta aloitteestaan. Irtisanoutuminen on herättänyt Kemijärvellä paljon liikehdintää. Kuva: Esa Keskinen

Mielenilmaus ”asioiden perinpohjaisen selvittämisen puolesta ja Pekan palauttamisesta kaupunginjohtajan virkaan” järjestetään maanantaina.

Kemijärven kaupunginjohtajana elokuusta asti toimineen Pekka Iivarin eroilmoitus on aiheuttanut kuohuntaa kuntalaisissa.

Asiaan liittyen aiotaan järjestää mielenilmaus maanantaina 30.10.

Mielenilmausta ovat järjestämässä Hannaliisa Sutinen ja Irja Uusisalmi. Sutisen lähettämässä tiedotteessa kerrotaan, että mielenilmauksella halutaan vastustaa Kemijärven kaupungissa esiintyvää kiusaamista. Lisäksi sen avulla otetaan kantaa ”asioiden perinpohjaisen selvittämisen puolesta” ja Iivarin palauttamiseksi kaupunginjohtajan virkaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lisää aiheesta

”Pekka Iivarin ilmoitus jättää kaupunginjohtajan tehtävät koeajan puitteissa sekä siihen johtaneet syyt ovat yhdistäneet kemijärveläisiä kotikaupungissa ja Kemijärven ystäviä muualla. Pitkään jatkuneet epäasiallisuudet ja kiusaaminen, mitkä nyt ovat tulleet julki, kohdistuen kaupunginjohtajaan että hänen puolisoonsa eivät ole hyväksyttäviä. Samanlaista kohtelua ovat saaneet osakseen myös muut kaupunkimme luottamushenkilöinä toimivat henkilöt perheineen”, tiedotteessa kirjoitetaan.

”Vaadimme toimia epäasiallisen toiminnan ja kiusaamisen loppumiseksi. Me kaupunkilaiset tarvitsemme asiantuntevat, lakia ja eettisiä toimintatapoja noudattavat virka- ja luottamushenkilöt sekä suoraselkäisen ja aktiivisen kaupunginjohtajan.”

Marssi kaupungintalon edustalle

Mielenilmaus alkaa maanantaina 30.10. kello 14 kokoontumisella kahvila Parrunpätkään TaivaanTulien aukiolla. Sieltä ilmaus siirtyy kaupungintalon edustalle. Kemijärven kaupunginhallituksen kokous alkaa kello 15. Kaupunginhallitus aikoo käsitellä muun muassa Iivarin virkasuhteen purkamista ja kaupunginjohtajan viran sijaistamista.

Mielenilmauksesta on tiedotteen mukaan tehty asianmukainen viranomaisilmoitus. Mielenilmauksen vastuuhenkilö paikalla on Irja Uusisalmi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hannaliisa Sutinen on jo aikaisemmin perustanut adressin, jossa toivotaan Pekka Iivarin palaamista kaupunginjohtajaksi.

Pekka Iivari avasi torstaina Koti-Lapille irtisanoutumisen syitä ja sanoi, että ei näe virkaan palaamista todennäköisenä.

Lisää aiheesta

Tekstiä päivitetty 27.101.2023 kello 16.57: lisätty tieto kaupunginhallituksen kokouksen asialistasta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä