Paikallisuutiset

Pelkosenniemen kunta alkaa avustaa yksityisteiden kunnossapitoa: näin paljon tukea voi enintään saada

Pelkosenniemellä on 59 tiekuntaa.

Pelkosenniemen kunta alkaa myöntää avustuksia yksityisteiden kunnossapitoon. Suomessa kunnat tukevat yleisesti yksityisteiden hoitoa, mutta Pelkosenniemellä on tähän asti myönnetty vain aurausavustuksia.

Kunnossapitoavustusta voidaan myöntää talvella auraukseen, aurausviitoitukseen ja liukkaudentorjuntaan sekä kesällä höyläykseen, lanaukseen, pölynsidontaan, vesakontorjuntaan ja niittoon.

Kunnanhallitus päätti asiasta 12. lokakuuta. Päätöksen taustalla on 13 kuntalaisen asiasta viime vuoden syyskuussa tekemä kuntalaisaloite.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kunta varaa talousarvioon yksityisteitä varten määrärahan joka vuosi erikseen. Avustukset jaetaan suhteellisina, mikäli avustustarve on varattua summaa suurempi.

Avustusta hakevalla yksityistiellä on oltava yksityistielain mukainen tiekunta. Avustusta haetaan edellisen kalenterivuoden todellisten kunnossapitomenojen perusteella.

Tarkoitus on, että vuosittainen hakuaika ajoittuu keväälle niin, että tiekuntien edellisen vuoden tilinpäätökset ovat valmistuneet.

Tukeen oikeuttavat kunnossapitokustannukset voivat olla enintään 1 400 euroa kilometriä kohden. Kunnan avustus on enintään 70 prosenttia hyväksytyistä avustukseen oikeuttavista kunnossapitokustannuksista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pelkosenniemellä on 59 tiekuntaa, joista kunnan arvion mukaan 26 tiekunnan alueella on vakituisia asuntoja.

Valtiolta on tällä hetkellä saatavissa perusparannusavustusta, joten kunta suuntaa yksityistieavustuksen kunnossapitoparannuksiin.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä