Paikallisuutiset

Pelkosenniemen valtuusto joutuu käsittelemään uudelleen tilinpäätöstä ‒ eropyynnöt kunnanhallituksen pöydällä

Pelkosenniemen kunnanvaltuusto käsittelee tilinpäätöstä ja toimintakertomusta kolmatta kertaa. Kuva: Esa Keskinen

Pelkosenniemen valtuusto käsittelee perjantaina 18. elokuuta jälleen kunnan vuoden 2022 tilinpäätöstä ja toimintakertomusta. Kyseessä on kolmas kerta, kun valtuusto kokoontuu niitä käsittelemään.

Syynä kertaalleen hyväksyttyjen tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen uudelleen käsittelyyn on se, että kesäkuun 30. päivänä pidetyn kunnanvaltuuston kokouksen kutsussa ei ollut ollut ilmoitusta kokoukseen liittymisestä etäyhteydellä.

Valtuutettu Markku Kallio (kesk.) teki asiasta valituksen hallinto-oikeuteen ja kunnanhallitus käsitteli asiaa elokuun alussa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pelkosenniemen kunnanhallitus totesi, että 30.6.2023 kokousajankohdasta ja osallistumistavoista sovittiin valtuustossa 15.6.2023, mutta kokouskutsussa ei ilmoitettu, että myös etäosallistuminen on mahdollista.

Sen takia kokouksen päätökset muun muassa tilinpäätöksestä ja toimintakertomuksesta eivät syntyneet laillisessa järjestyksessä, eikä niitä voida panna täytäntöön, vaan asiat on käsiteltävä valtuustossa uudelleen.

Asiasta on uutisoinut aikaisemmin muun muassa Lapin Kansa.

Lisää aiheesta

Ensin ongelmia päätösvaltaisuudessa

Pelkosenniemellä piti käsitellä tilinpäätöstä jo kesäkuun puolivälissä, mutta kokousta ei saatu päätösvaltaiseksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Valtuuston päätösvaltaisuus on ollut vaakalaudalla, sillä useat 13 kunnanvaltuutetusta pyysivät eroa kevään aikana. Osa on ilmoittanut syyksi henkilökohtaiset ja terveydelliset syyt ja osa luottamuspulan ja monenlaiset ongelmat päätöksenteossa. (KL 14.6.)

Kunnanhallitus käsittelee eropyyntöjä huomenna torstaina 17. elokuuta.

Kesäkuun toisessa kokouksessa 30.6. tilinpäätös hyväksyttiin ilman äänestyksiä, mutta edellä kerrotun mukaisesti kokous joudutaan uusimaan.

Lain mukaan edellisen vuoden tilinpäätös pitää käsitellä valtuustossa kesäkuun loppuun mennessä.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä