Paikallisuutiset

Pelkosenniemi haluaa vähentää ilmastopäästöjä – osallistu aihetta koskevaan kyselyyn

Vastaajien kesken arvotaan Pelkosenniemi-huppareita.

Pelkosenniemen kunnassa valmistellaan parhaillaan ilmastosuunnitelmaa, jonka tarkoitus on vähentää päästöjä kunnan alueella.

Kunta kuuluu HINKU-verkostoon, joka on sitoutunut tavoittelemaan 80 prosentin päästövähennystä vuoteen 2030 mennessä vuoden 2007 tasosta. Kunnat pyrkivät vähentämään ilmastopäästöjään muun muassa lisäämällä uusiutuvan energian käyttöä ja parantamalla energiatehokkuutta. Pelkosenniemi haluaa myös kannustaa paikallisia yrityksiä ja asukkaita ilmastotekoihin.

Kunta on ollut vuodesta 2013 lähtien mukana myös kunta-alan energiatehokkuussopimuksessa, jonka tavoitteena on energiatehokkuuden parantaminen ja uusiutuvan energian lisääminen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pelkosenniemen kunnan luottamushenkilöt ja henkilökunta on kutsuttu helmikuussa pidettävään ilmastotyöpajaan.

Konkreettisia tekoja

Ilmastosuunnitelman lopputuloksena syntyy Pelkosenniemen kunnan ilmastotiekartta, jossa on huomioitu päivittyvä ilmastolaki.

Ilmastotiekarttaan laitetaan konkreettiset toimet kunnan alueen päästöjen vähentämiseksi ja energiakäytännön tehostamiseksi. Lisäksi siihen kirjataan kasvihuonepäästöjen kehitys ja päästöennuste vuodelle 2023 kunnan alueella.

Kuntalaisille toteutetaan ilmastotyön osana kysely, johon voi vastata helmikuun 2023 ajan sähköisenä ja paperisena.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ilmastokysely on tehdään yhteistyössä Kemijärven kaupungin ja Posion kunnan kanssa, jotka myös kuuluvat HINKU-verkostoon.

Kyselyyn vastaajat saavat halutessaan osallistua arvontaan, jossa vastaajien kesken arvotaan Pelkosenniemi-huppareita. Kaikki vastaajat saavat kunnan tuubi-huivin, jonka voi noutaa kunnanvirastolta.

Sähköinen versio on kunnan verkkosivuilla, ja paperisen saa kunnanvirastolta.

Vastaa sähköiseen kyselyyn täällä .

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä