Paikallisuutiset

Piispa asettaa Sallan kirkkoherran virkaansa

Sallan seurakunta saa parin vuoden tauon jälkeen vakituisen kirkkoherran.

Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalo asettaa Sallan uuden kirkkoherran Kimmo Kieksin virkaansa jumalanpalveluksessa Sallan kirkossa sunnuntaina 15. tammikuuta kello 11. Virkaan asettaminen tapahtuu apostolisen perinteen mukaan kätten päälle panemisella ja rukouksella. Messun jälkeen seurakuntatalolla järjestetään vapaamuotoiset juhlakahvit. Kaikki ovat tervetulleita kumpaankin tilaisuuteen.

– Olen tyytyväinen, että Sallan seurakunta on saanut useiden lyhytaikaisten kirkkoherran sijaisuuksien jälkeen vakinaisen kirkkoherran. Tulen mielihyvin asettamaan Kimmo Kieksin virkaansa. Seurakuntaa on pitkäaikaisen kirkkoherran Antti Kettusen kaudella hoidettu uskollisesti. Kieksi pääsee nyt jatkamaan tätä työtä, piispa Jukka Keskitalo toteaa.

Piispa toimittaa juhlamessun. Virkaan asettamisessa avustavat Sallan seurakunnan seurakuntapastori Anja Hauer , kirkkovaltuuston puheenjohtaja H anna Kantola , kirkkoherra emeritus Antti Kettunen sekä Kemijärven seurakunnan kirkkoherra Pentti Tepsa . Kimmo Kieksi saarnaa messussa. Musiikista vastaa kanttori Katriina Aho . Lisäksi mukana on joukko muita seurakunnan työntekijöitä ja vapaaehtoisia eri tehtävissä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Itä-Lapin kauniit maisemat ja paikalliset ihmiset ovat tehneet paluusta kotiseudulle miellyttävän. Työ on käynnistynyt kiireisenä, kun olen jouluna saanut perustoimitusten ohella kiertää laajaa pitäjää, vierailla eri paikoissa ja kohdata ihmisiä. Täällä Sallassa on osaamista ja hyvät edellytykset monipuoliselle toiminnalle ja uskon, että ihmiset myös odottavat sitä, Kieksi kertoo seurakunnan tiedotteessa.

– Tavoitteena on, että ihmiset kokevat seurakunnan omaksi paikakseen ja että heidän olisi aina helppo tulla sinne. Kirkkoherran tehtävänä on tukea perustehtävän toteutumista. Erilainen osaaminen ja luovuus ovat voimavaroja. Tässä työssä jokaisella seurakuntalaisella on tärkeä tehtävänsä, kirkkoherra toteaa.

Virka täytettiin useita kertoja määräaikaisesti

Joulukuun alussa työnsä Sallassa aloittanut Kimmo Kieksi on työskennellyt viimeksi Oulun Karjasillan seurakunnan kappalaisena ja aluekoordinaattorina. Hänet on vihitty papiksi Oulun tuomiokirkossa 5. kesäkuuta 2005.

Pitkään Sallan kirkkoherrana toiminut Antti Kettunen jäi palvelussuhteestaan eläkkeelle vuoden 2020 lopulla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vuodesta 2020 lähtien Oulun hiippakunnan tuomiokapituli täytti Sallan seurakunnan kirkkoherran viran useita kertoja määräaikaisesti. Viime vuonna virka kuitenkin laitettiin avoimeksi vakituisena, ja Sallan kirkkovaltuusto valitsi Kieksin tehtävään syksyllä. Hän oli siihen ainoa hakija.

Kieksin mukaan messun jälkeinen juhlakahvitilaisuus on tarkoitettu ennen kaikkea ihmisten kohtaamiseen ja kuulumisten vaihtoon.

– Piispan vierailu on aina tärkeä ja ainutlaatuinen. Uskon, että ihmiset haluavat tavata Jukka-piispaa ja vaihtaa kuulumisia hänen kanssaan. Tähän on hyvä varata aikaa, hän sanoo.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä