Paikallisuutiset

Pimeäsuunnistusta Sallassa ja kauden päätteeksi Karhuviesti

Sallan Karhut järjestää suunnistuskauden päätteeksi kaksi hieman erilaista tapahtumaa, joihin toivotaan osallistujia myös lähikunnista.

Maanantaina 5. syyskuuta on mahdollisuus päästä kokeilemaan yö/pimeäsuunnistusta.

– Tätä on toivottu paljon. Lienevätkö kiinnostusta lisänneet Jukolan pimeäosuudet, joiden seuraaminen telkkaristakin on varsin mielenkiintoista. Yösuunnistus on muuten ihan normaalia suunnistusta, mutta se tapahtuu pimeässä otsalampun valoa apuna käyttäen, Sallan Karhujen tiedotteessa kerrotaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Haastavaksi toiminnan tekee se, että näkökenttä rajautuu lampun valokeilaan. Tämä vaatii varsin tarkkaa kartanlukua. Radat laaditaan niin, että A-rata on haastavampi, mutta se on kuitenkin kaikentasoisten suunnistajien läpäistävissä. B-rata on helppo ja soveltuu myös ensikertalaisille. A-radan pituus on 4,5 kilometriä ja B-radan 2,5 kilometriä. Yösuunnistus alkaa kello 21, ja maastoon pääsee kello 21–21.30.

Tapahtuma järjestetään Sallatunturissa, ja paikalle on opastus Hangasjärventieltä. Autoille on parkkipaikka noin 300 metrin päässä lähtöpaikasta, jotta vältytään autojen valohaitalta. Kaikille osallistujille on tarjolla nokipannukahvit suunnistuksen jälkeen. Sallan Karhuilla on joitakin otsalamppu lainattaviksi. Lisätietoja antaa Hannu Auvinen, p. 0400 862888.

Lauantaina 10. syyskuuta on luvassa Karhuviesti, jo perinteeksi muodostunut hupaisa suunnistuskauden päätös. Karhuviestiin voi osallistua perhe-, suku-, kaveri-, työ-, seka- tai millä tahansa joukkueella. Lähtö on kello 13.

Joukkueissa ei ole ala- tai yläikärajaa, ja pienimmille osallistujille tai ensikertalaisille voi lähteä myös kaveri mukaan. Viestissä on kolme osuutta, joiden pituudet ovat yksi kilometri, kaksi kilometriä ja 3,5 kilometriä. Lähtö- ja maalipaikkana toimii Keloravintolan terassi, ja suunnistus tapahtuu Sallatunturin tunturikeskuksen alueella.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tässä kaikkea muuta kuin vakavassa kilpailussa ei ole osallistumismaksua, ja kaikki palkitaan. Lisäksi osallistujille on kahvi-, mehu- ja munkkitarjoilu. Joukkueita pyydetään ilmoittautumaan ennakkoon perjantaihin 9. syyskuuta mennessä osoitteeseen saka.suunnistus@gmail.com. Lisätietoja Jussi Seppäseltä, p. 0400 840907.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä