Talous

Pohjois-Lapin Ruoka Oy ostaa kesän marjat paikallisilta poimijoilta

Keittiöiden suurissa valmistuyksiköissä marjaa voidaan käyttää jopa 100 kiloa yhdellä aterialla.

Lapin ruoka -hanke on haastanut kunnat hankkimaan luonnonmarjansa paikallisilta poimijoilta. Inarin, Pelkosenniemen, Savukosken, Sodankylän ja Utsjoen alueella toimiva Pohjois-Lapin Ruoka Oy tarttuu haasteeseen.

Pohjois-Lapin Ruoka Oy ottaa vastaan Lapin ruoka -hankkeen marjahaasteen ja ostaa tänä kesänä marjansa lähialueen poimijoilta. Lapissa poimittuja marjoja ostetaan kaikissa Pohjois-Lapin Ruoka Oy:n viidessä kunnassa, Utsjoella, Inarissa, Sodankylässä, Pelkoseniemellä ja Savukoskella.

Marjojen osto aloitetaan arviolta 31. heinäkuuta. Pieniä määriä otetaan vastaan jo aikaisemmin. Marjoja ostetaan, kunnes kiintiöt saadaan täytettyä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Marjojen tulee olla puhdistettuja, pakastamattomia ja maksimissaan kahden vuorokauden sisällä poimittuja. Marjojen laatu tarkistetaan tuontihetkellä, ja marjat punnitaan.

Myymällä marjat ruokapalveluyhtiölle poimija saa niistä paremman hinnan kuin torimyynnistä ja kunnat säästävät poimijahintojen ja tukkuhintojen erotuksessa. Kuntien marjoihin käytettävät rahat jäävät alueelle.

Lapin ruoka -hanke on Sodankylän, Tervolan ja Luken toteuttama EU-rahoitteinen hanke, joka pyrkii siihen, että julkiset ruokapalvelut hyödyntäisivät tulevaisuudessa enemmän lähiruokaa. Se on laatinut täksi kesäksi haasteen, joka kannustaa Lapin kuntien keittiöitä ostamaan marjat läheltä, Lapin alueen poimijoilta.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä