Paikallisuutiset

Porotalouden tuki haettavissa: näin paljon se on poroa kohden

Porotalouden eläinkohtainen tuki on haettavissa. Kuva: Saila Vaara / Hilla Group

Porotalouden eläinkohtainen tuki on haettavissa verkkoasiointipalvelu Vipussa 15.8.–7.9.2023. Porotalouden harjoittajat voivat kirjautua Vipu-palveluun verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Hakemuksen liitteeksi tulee lähettää valtakirja kaikilta täysi-ikäisiltä ruokakunnan osallisilta, joiden poroista haetaan tukea. Hakemuksen liitteet voi lähettää Vipun kautta ja poroluettelon tiedot välitetään paliskunnasta suoraan Lapin ely-keskukseen, joka käsittelee hakemukset.

Ruokavirasto kannustaa tiedotteessaan asioimaan verkossa, mutta tuen voi halutessaan edelleen hakea myös paperilomakkeella. Hakulomakkeen 227 voi tulostaa ruokavirasto.fi-sivustolta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hakemus toimitetaan Lapin ely-keskukseen. Kuolinpesän puolesta asiointi ei ole vielä mahdollista Vipu-palvelussa, joten kuolinpesänä tukea hakevien on palautettava hakemus paperilomakkeella.

Tuen saaminen edellyttää, että ruokakunta omistaa vähintään 80 eloporoa. Tuki maksetaan porotalouden harjoittajille lokakuussa 2023. Maksettavan tuen määrä on 35 euroa poroa kohden.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä