Paikallisuutiset

Pyhällä huippuravintola Aihkissa maistellaan samppanjaa Essi Avellanin kera ja kokataan Bocuse d'Or -tähden kanssa

Aihkiin tulee vieraita kulinarismin saralta.

Pyhätunturissa toimiva ravintola Aihki esittelee jälleen ruokakulttuuria asiantuntijavieraiden avulla.

Aihkissa järjestetään samppanjamaistelu tulevana lauantaina 4. helmikuuta .

Viiden ruokalajin illalliselle tulee mukaan suomalainen Master of Wine -viiniasiantuntija Essi Avellan .

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jo kolmatta kertaa Aihkissa vieraileva Avellan on kirjoittanut useita kirjoja, ja hänet tunnetaan kansainvälisenä samppanjatuntijana. Illallinen sisältää Avellanin valikoimat juomaparit kullekin ruokalajille.

Hän myös juontaa illallisen kertoen tarinoita jokaisen valitun samppanjan takaa.

Kokkikilpailun edustaja Johan Kurkela vieraana

Maaliskuun lopussa 30.3.–31.3. Pyhällä vierailee Suomen Bocuse d’Or -edustaja Johan Kurkela . Hän kisasi tammikuussa maailman arvostetuimman kokkikilpailun Bocuse d’Orin finaalissa.

Kurkela ja assistentti Aino Kasanen sijoittuivat kuudenneksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kurkela tekee yhdessä Aihkin keittiömestari Anssi Riihimäen kanssa kuudenruokalajin menun, jossa he esittelevät luomuksiaan Aihkin vieraille. Menulle valitaan viinikellarista myös suositusjuomat illan viiniohjelmaa varten.

Riihimäki oli itse vuonna 2021 mukana Vuoden kokki -kilpailun finaalissa.

Lue myös:

Pyhän Aihkin keittiömestari mukana Vuoden kokki -kilpailussa – Alkuruoka tehdään makkarasta: "hyvinkin erikoinen ja mielenkiintoinen"

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pyhätunturilla ravintola Huttu-Uula vaihtoi omistajaa

Optio arvosti

Pyhäjärven tuntumassa Pelkosenniemellä Sunday Morning Resort -hotellin yhteydessä oleva Aihki keskittyy skandinaaviseen keittiöön ja hyödyntää paikallisia raaka-aineita.

Aihkiksi kutsutaan vanhaa mäntyä, joten nimi istuu käsin veistetyistä hirsistä rakennettuun kiinteistöön. Sunday Morning Resort on ollut alun alkaen Aamulehden omistama edustushuvila, jonka tilaratkaisut, taideteokset ja sisustus ovat taiteilija Upi Kärrin käsialaa.

Aihkin menu vaihtuu sesongin mukaan, ja ravintolassa on aina tarjolla viiden ruokalajin menu.

Aihki sai viime vuonna arvostetussa Kauppalehti Option ravintolalistauksessa hyvän arvosanan 16+ ja pääsi lehden parhaimpien ravintoloiden listalle.

Pyhän Aihkin Anssi Riihimäki kisasi Helsingissä Vuoden kokki -finaalissa.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä