Kulttuuri

Pyhällä koetaan syksyllä uusi festivaali, jonka taiteellisena johtajana on Paleface ‒ esiintymässä sanataiteilijoita Lapista ja muualta

Lavalla nähdään sanan taitajia Rosa Costesta Juhani Karilaan ja Rauli Virtaseen.

Aittakurun esiintymislava on yksi Suomen erityisimmistä. Yleisö seuraa esityksiä korkealta kurun rinteeltä. Kurun luontainen akustiikka on kokemisen arvoinen. Kuva on vuoden 2022 Pyhä Unpluggedista.

Pyhätunturiin on luvassa syksyllä festivaaliuutuus.

PyhäSana yhdistää sanataiteen ja musiikin Pyhätunturin ruskamaisemiin ensimmäistä kertaa 15.–16.9.2023.

Festivaaliviikonlopun ohjelmassa on esityksiä laulaja-lauluntekijöiltä, kirjailijoilta, spoken word -taiteilijoilta, runoilijoilta ja puhumisen ammattilaisilta. PyhäSanan esiintyjiä ovat muun muassa Ulla Pirttijärven ja Hildá Länsmanin Solju-yhtye, kirjailija Juhani Karila, laulaja ja räppäri Rosa Coste, muusikko Sami Yaffa, valokuvaaja Meeri Koutaniemi, pitkän linjan toimittaja Rauli Virtanen, Nykypost ja Suomen ilmastopaneelin johtaja Markku Ollikainen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Esiintyjäkaarti on vahvasti pohjoisesta. Karila ja Ollikainen ovat lähtöisin Pelkosenniemeltä, Coste Rovaniemeltä, Koutaniemi Kuusamosta sekä äiti-tytär-duo Pirttijärvi ja Länsman Inarista ja Utsjoelta. Lisäksi tapahtumassa kuullaan Sodankylässä asuvaa Louhistiinaa, eli lausuntataiteilija Tiinaliisa Multamäkeä.

Festivaalin esitykset nähdään Aittakurun ja Tajukankaan ulkoilmalavoilla. Monelle ainutlaatuiset keikkapaikat ovat tuttuja jo Pyhä Unpluggedin elokuisista konserteista.

Avoin taiteilijahaku ja open mic

Festivaaliin oli myös avoin taiteilijahaku, jonka kautta on mahdollisuus päästä esiintymään PyhäSana-festivaalille kansallisesti tunnettujen tekijöiden kanssa samoille lavoille.

Festivaalille valittavat teokset päätti raati, jossa olivatt mukana PyhäSanan taiteellinen johtaja Karri ”Paleface” Miettinen, festivaalin isä ja kuvittaja Lasse Rantanen, laulaja-lauluntekijä ja kulttuurivaikuttaja Jaakko Laitinen ja Pyhätunturi Oy:n tapahtumapäällikkö ja PyhäSanan konseptivastaava Suvi Vuorimäki.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lisäksi rovaniemeläinen Sanaseura järjestää festivaaliviikonloppuna open mic -illat, joiden aikana kenellä tahansa on mahdollisuus nousta Calle-Talon lavalle.

PyhäSanan toteuttamiseen on saatu Taiteen edistämiskeskuksen erityisavustus harvaan asuttujen alueiden kulttuuritoimintaan.

PYHÄSANA

Perjantai 15.9.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

PALEFACE - ROSA COSTE - JUHANI KARILA - JANNE MASALIN - TAMS - MIKKO RÄTY - MIIUMARIIA - HANNU PALONIEMI - LOUHISTIINA - JYRI OLLILA

Lauantai 16.9.

SOLJU - MARKKU OLLIKAINEN - MEERI KOUTANIEMI - SAMI YAFFA - RAULI VIRTANEN - NYKYPOST - MAHLS - JONNE PILTONEN & ANTE JALVELA - LASSE RANTANEN

Lisätietoa www.pyha.fi/fi/tapahtumat/uusi-taidefestivaali-pyhasana

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä