Muualta Lapista

Rajajääkäri Eevert Palokangas Ivalon Rajajääkärikomppanian valapäivänä: ”Ruoka on parasta ja hauskinta on ampuminen”

Alokkaasta rajajääkäriksi. Ivalon Rajajääkärikomppanian varusmiehet astelivat kirkkoon sisälle alokkaina ja poistuivat rajajääkäreinä. Sotilasvalan esilukijana toimi Ivalon Rajajääkärikomppanian keittiön ravitsemuspäällikkö Annikki Länsman.

– Velipoika on käynyt Ivalon ja hän kehui tätä haastavaksi paikaksi. Kyllä minulle oli ihan selvää, että minäkin haluan Ivalon Rajaan, enkä ole katunut, tämä on tarpeeksi kova, mutta samalla kiva palveluspaikka, tuumaili tuore rajajääkäri, Eevert Palokangas, Kajaanin mies, mutta juuret vahvasti myös Ivalojokivarressa.

Eevert Palokankaalle fyysisesti lähin palveluspaikka olisi ollut Kainuun Prikaati, mutta hän oli alusta alkaen sitä mieltä, että Ivaloon täytyy päästä.

– Valamarssi ei ollut erityisen raskas, ei se vielä tunnu missään. Mutta nythän niitä harjoituksia vasta alkaa tulla, niin että varmasti tässä saa vi

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä