Paikallisuutiset

Ralli tänään: Rovanperä taistelee kakkossijasta

ARCTIC RALLY FINLAND RALLI TÄNÄÄN

TV:n ja radion Sunnuntai 28.2. rallilähetykset:

10.00–11.08: EK 9 Aittajärvi 1 (22,47 km), TV2

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

13.00–14.30: EK 10 Aittajärvi 2, Power Stage (22,47 km), TV1

17.10–17.40: Kilpailun huippuhetket -koostelähetys, TV2

09.10–14.30: Ralliradio, Yle Areena

Hyundai-kuljettaja Tänak kahden erikoiskokeen päässä MM-voitosta Lapin lumilla

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Rovanperä valmis viimeisen EK:n taistoon kakkossijasta Neuvillen kanssa

Lentävä suomalainen Lappi ajamassa WRC2-voittoon, Asunmaa pitää WRC3:n kärkipaikkaa

Arctic Rally Finland Powered by CapitalBox -kilpailun pisin ajopäivä tarjosi lisää kovavauhtista draamaa Lapin talvisesta ihmemaasta, kun Suomen Kalle Rovanperä ja kartanlukijansa Jonne Halttunen nousivat Toyota Yaris WRC -autollaan kokonaiskilpailun kakkosiksi.

Hyundai i20 Coupe WRC -kuljettajapari Ott Tänakia ja Martin Järveojaa ei kuitenkaan tunnu pysäyttävän mikään. Virolaiset ovat edelleen rallin MM-sarjan kauden 2021 toisen osakilpailun johtopaikalla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kun jäljellä on vielä kaksi sunnuntaina ajettavaa erikoiskoetta – joista jälkimmäinen on lisäpisteitä tarjoileva Wolf Power Stage – Tänak/Järveoja -pari johtaa rallia 24,1 sekunnilla.

Lauantaiseen toiseen ajopäivään Tänak ja Järveoja starttasivat 16,2 sekunnin johtoaseman turvin, jota he kasvattivat voittamalla rallin kolmantena erikoiskokeena ajetun Mustalammen. Vaikka Elfyn Evans/Scott Martin -duo kellottikin nopeimman ajan EK:lla 4, Tänak/Järveoja -parivaljakko lisäsi taas erikoiskokeet 5 ja 6 voitettujen Arctic Rally Finland -pätkiensä listalle.

Rovanperä ja kartturinsa Halttunen pitivät kovinta vauhtia EK:lla 7 Tänakin vaihdettua renkaiden säästely -moodiin. Virolainen oli varuillaan sen suhteen, kuinka soraiset paikat ja urat toiseen kertaan ajettavilla erikoiskokeilla vaikuttaisivat Pirelli Sottozero Ice -renkaiden nastoihin.

– Otimme kaikki renkaat mitä meillä oli Tänak

Vaikka Tänak/Järveoja olivat nopeita kisan kahdeksannella EK:lla, kovinta vauhtia pimeässä ajetulla Siikakämän pätkällä pitivät heidän tiimikaverinsa Thierry Neuville ja kartanlukijansa Martijn Wydaeghe, huikealla 12,3 sekunnin erolla. Belgialaisparin suoritus siivitti heidät vain 1,8 sekunnin päähän kakkospaikkaa pitävästä Rovanperä/Halttunen -autokunnasta.

Rovanperä ja Halttunen siis ajoivat kärkiajan EK:lla 7, mutta 20-vuotias suomalainen raportoi renkaiden optimaalisen pidon kadonneen seuraavalle pätkälle tultaessa. Toyota Gazoo Racing WRT -tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kuitenkin näytti vihreää valoa sille, että suomalaispari voisi sunnuntaina vetää kovaa ja puolustaa kakkossijaansa.

Craig Breen/Paul Nagle -pari on toisen ajopäivän jälkeen kokonaistuloksissa neljäntenä, yhden sijan edellä Elfyn Evansia ja kartturiaan Scott Martina. Teinilahjakkuus Oliver Solberg on MM-rallidebyytissään, vierellään sijaistava kartanlukija Seb Marshall, hienosti kuudentena – siitäkin huolimatta, että Solberg kadotti silmälasinsa ennen lauantain viimeistä erikoiskoetta.

Hallitseva maailmanmestaripari Sébastien Ogier/Julien Ingrassia oli ennen kisan kahdeksatta erikoiskoetta kisan kuudennella sijalla, mutta he ajoivat ulos EK:n maalin jo häämöttäessä kahden kurvin päässä. Auto juuttui lumipenkkaan, ja ranskalaisilta kului parikymmentä minuuttia ennen kuin he saivat Yaris WRC:nsä kaivettua ulos niin että matka pääsi jatkumaan maaliin saakka.

– Viimeinen kunnon mutka, Ogier

Takamoto Katsuta/Daniel Barritt -pari on kisassa sijalla seitsemän, ja heidän perässään tulevat M-Sportin lentävät suomalaiset Teemu Suninen ja Mikko Markkula Ford Fiesta WRC -autollaan. Yhdeksäntenä ovat Gus Greensmith ja kartanlukijansa Elliott Edmondson, ja WRC2-luokan kirkkaassa johdossa oleva suomalaispari Esapekka Lappi/Janne löytyvät kokonaiskilpailun sijalta kymmenen.

Pierre-Louis Loubet/Vincent Landais -duo joutui keskeyttämään teknisen vian takia erikoiskokeen 6 jälkeen. Kuljettajapari Emil Lindholm/Mikael Korhonen puolestaan johti WRC3-luokan kisaa, mutta ajoi ulos EK:lla 4. Tämän seurauksena luokan johtopaikkaa pitää toinen suomalaispari Teemu Asunmaa/Marko Salminen 12,5 sekunnin erolla ennen Viron Egon Kaur/Silver Simm -kuljettajaparia.

TILANNE PERJANTAIN JÄLKEEN SEKÄ MUITA TIETOJA TAPAHTUMASTA: WRC.COM

TULOSSA SEURAAVAKSI ARCTIC RALLY FINLAND POWERED BY CAPITALBOX -KISASSA

Kaikkien aikojen ensimmäinen

Lähde: AKK Sports mediapalvelu

Arctic Finland Rally MM-ralli ratkeaa tänään Rovaniemellä klo 10.08 ja klo 13.18 starttaavilla Aittajärven erikoiskokeilla. Avauspäivä ajettin Kemijärvellä. MM-ralliväki toivotettiin tervetulleeksi uudelleen kaupunkiin ja Lappiin.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä