Paikallisuutiset

Rehtori Ilpo Tervonen valittiin Kemijärven tulevaisuusjohtajaksi

Talous- ja kehittämisjohtaja Tuula Kuvaja valittiin virkaan varalle.

Hillatien koulun ja Kemijärven lukion rehtori Ilpo Tervonen on valittu Kemijärven kaupungin tulevaisuusjohtajaksi. Hän vastaa tehtävässä varhaiskasvatuksesta, perus- ja lukio-opetuksesta sekä kulttuuri- ja vapaa-ajanpalveluista.

Virka on uusi ja liittyy kaupungin hallintouudistukseen, joka oli tarpeen tehdä, kun sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyivät vuoden alussa hyvinvointialueen vastuulle.

Kaupunginvaltuuston virkavaalissa Tervonen sai 11 ääntä, Tuula Kuvaja 9 ääntä ja Paula Alatalo 6 ääntä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kainuusta Paltamosta lähtöisin oleva 42-vuotias Tervonen on koulutukseltaan luokanopettaja ja kasvatustieteiden maisteri, ja hänellä on myös perusopetuksen englannin opettajan pätevyys.

Hän on toiminut Hillatien koulun rehtorina kahdeksan vuotta ja sitä ennen Särkelän koulun johtajana yhdeksän vuotta.

Tervonen aloittaa tulevaisuusjohtajana sitten, kun hänen työnsä Hillatien peruskoulussa ja lukiossa saadaan järjestettyä niin, että toiseen virkaan siirtyminen on mahdollista.

Kuvaja valittiin varalle

Kaikki kolme virkavaalissa ääniä saanutta ollutta saivat valtuuston puheenvuoroissa kannatusta. Niissä tuli ilmi, että Tervonen oli katsottu parhaaksi hakijaksi rekrytointiyritys Mercuri Urvalin tekemässä soveltuvuusarviossa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Haastattelutyöryhmä piti haastattelujen ja soveltuvuusarvioiden jälkeen Tervosta ja Kuvajaa tasaveroisina virkaan ja esitti kaupunginhallitukselle, että virkaan valitaan jompikumpi. Kaupunginhallitus esitti virkaan valittavaksi Tuula Kuvajan ja hänen varalleen Ilpo Tervosen.

Virkaa hakeneista neljä täytti kelpoisuusehdot. Neljäs oli Pirkko Keskitalo. Hän ei saanut vaalissa ääniä.

Varalle tulevaisuusjohtajan virkaan valittiin Tuula Kuvaja. Kuvaja toimii Kemijärven talous- ja kehittämisjohtajana sekä vt. hallintojohtajana. Vaalissa hän sai 14 ääntä ja Paula Alatalo sai 11 ääntä. Kaksi ääntä hylättiin.

Kemijärvelle haetaan parhaillaan elinvoimajohtajaa ja kaupunginjohtajaa. Kaupunginjohtajan haku päättyy 17. maaliskuuta. Lisäksi rehtorin virka tulee aikanaan avoimeksi.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä