Paikallisuutiset

Sallalaiset nuoret kuvaavat elokuvia ammattilaisten ohjauksessa

Nuoret pääsevät tekemään työpajassa oman elokuvan, joka osallistuu valtakunnalliseen kilpailuun.

Sallan kirjastoon tulee elokuva-alan ammattilaisia ohjaamaan elokuvien tekemistä lapsille ja nuorille. Arkistokuva. Kuva: Hilla Group arkisto

Sallalaiset lapset ja nuoret pääsevät tekemään elokuvia alan ammattilaisten ohjauksessa. Kaikki kuvaa -elokuvakasvatussivuston tuottajana toimiva helsinkiläinen tuotantoyhtiö Amazement järjestää työpajahankkeen, johon valittiin hakemusten perusteella mukaan kuusi paikkakuntaa ympäri Suomen. Sallassa työpajat järjestetään kirjastossa maanantaina 12.2. ja tiistaina 13.2. josta tuotantoyhtiö jatkaa vielä Savukoskelle.

Pajoissa toteutetut elokuvat osallistuvat automaattisesti myös Suomen suurimpaan lasten ja nuorten elokuvakilpailuun, jossa teokset kilpailevat palkinnoista omassa sarjassaan.

Kaksipäiväinen työpaja on suunnattu 8–15-vuotiaille lapsille ja nuorille, jotka ovat kiinnostuneet elokuvien tekemisestä. Osallistujilla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta alasta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sallan kirjastoon kokoontuu noin 15 hengen ryhmä koululaisia, jotka otettiin mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Joukko jakaantuu pienryhmiin, joista jokainen tekee oman elokuvan.

Hankkeen pääyhteistyökumppanina toimii Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liitto Kultti ry ja elokuvien teema on MEDIA. Kaikissa pajaelokuvissa tulee tavalla tai toisella käsitellä mediaa eli viestin välittämistä yleensä, viestintämenetelmää (televisio, radio, sanomalehdet, internet, some) tai tiettyä viestimuotoa (teksti, kuva, ääni). Myös esimerkiksi disinformaation levittäminen ja valeuutiset ovat mahdollisia aiheita. Viittaus mediaan voi olla myös hyvin pieni ja elokuva voi käsitellä jotain ihan muuta, mutta median on oltava jotenkin elokuvassa mukana.

Hankkeen työpajoissa toteutetut elokuvat julkaistaan Kaikki kuvaa -sivustolla kaikkikuvaa.fi, ja ne osallistuvat ensi kevään valtakunnalliseen Kaikki kuvaa -kilpailuun 2024, johon osallistuu vuosittain toistatuhatta lasta ja nuorta ympäri maan. Suomen elokuva-alan eturivin nimistä koottu arvovaltainen raati palkitsee parhaat tekijät raha- ja tuotepalkinnoin. Hankkeen työpajaelokuvat muodostavat kilpailussa oman kilpailusarjansa. Kaikki huipentuu toukokuussa 2024 Helsingissä järjestettävään Kaikki kuvaa -gaalaan, jossa finalistit pääsevät näkemään teoksensa hienossa elokuvateatterissa valkokankaalta ja palkinnot jaetaan.

Työpajahankkeen ja kilpailun rahoittajina toimivat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Mikko Kodisoja -säätiö.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä