Paikallisuutiset

Sallalle kuntamarkkinoinnin hopeaa – oivaltava menestyskampanja kerää edelleen suitsutusta

Save Salla on yksi viime vuosien näkyvimpiä suomalaisia mainoskampanjoita maailmalla. Nyt noteerausta tuli kotimaassakin.

Tänä syksynä Kuntamarkkinoilla palkittiin 17. kerran parhaat markkinoijat.

Tänä vuonna kilpailuun saapui 40 kilpailutyötä, joista 10 pääsi kisalistalle. Listalla olleet työt olivat tuomariston mukaan vaikuttavia kampanjoita, joissa oli huomioutu tavoitteet, mittarit ja käytetyt kanavat. Tuomaristoa ilahdutti myös kampanjoiden pitkäjänteisyys ja niiden liittyminen kunnan strategiaan.

Maailman onnellisimman ihmisen etsiminen toi voiton Vaasaan. Vaasan kaupunki etsintäkuulutti ehdokkaita Vaasan seudulta maailman onnellisimmaksi ihmiseksi ja valitsi tämän Onnellisuusillassa 2021. Kampanja tavoitti eri medioissa yli 3 miljoonaa ihmistä ja sen vaikutukset olivat positiiviset kaupungin vetovoimalle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lue myös:

Salla 2032 -kampanja voitti jälleen – on nyt yksi palkituimmista kautta aikain

Ympäristökampanja Save Sallalle useita palkintoja – oli kolmen viikon ajan Twitterissä eniten mainittu paikkakunta

Ympäristökampanja Save Sallalle palkintosaalis Cannes Lions –mainoskilpailussa: Grand Prix -palkinto, kolme kultaista ja kolme pronssista leijonaa

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kilpailussa hopealle sijoittui Sallan kunnan ja House of Laplandin kampanja Save Salla / Salla 2032. Alkuvuonna 2021 Salla kunta ilmoitti hakevansa vuoden 2032 kesäolympialaisia. Tätä seuranneessa kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa ilmoitettiin, että kyseessä oli ilmastokampanja, jolla Sallan kunta haastoi maailman nykyistä vaikuttavampiin ilmastotoimiin. Katso Save Salla -video

Tuomaristo piti Sallan kampanjaa "upeana kansainvälisenä kampanjana ajankohtaisesta teemasta". Toteutus koettiin oivaltavana, rohkeana, isoja yleisöjä kansainvälisestikin puhuttelevana. Kampanja on myös levinnyt maailmalla valtaisia määriä, myös ilman maksettua mainontaa.

Save Salla -kampanja on voittanut palkintoja maailmalla mainosalan kilpailuissa muun muassa Cannesissa ja Lontoossa.

Pronssi matkasi Ouluun ja sen sai Oulun matkailu Oy:n kampanja Pohjolan rengastie. Vuonna 2021 avattu Pohjolan rengastie on matkailullisesti merkittävä uusi monikohteinen kiertomatkatuote (9 matkailualuetta).

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kilpailun Järjestäjinä toimivat Suomen Kuntaliitto ry, Seudulliset kehittämisyhteisöt SEKES ry ja Suomen matkailuorganisaatiot SUOMA ry. Kilpailun yhteistyöyritykset Sanoma ja Miltton mahdollistavat kampanjapalkinnot.

Artikkelia päivitetty 7.10.2022 kello 9.24: liitetty kuva artikkeliin.

Save Salla -kampanja on saavuttanut runsaasti näkyvyyttä eri puolilla maailmaa, ja kampanja on tähän mennessä saanut jo useita palkintoja.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä