Paikallisuutiset

Sallassa ja Savukoskella kaadettu seitsemän karhua – kiintiötä vielä jäljellä

Koti-Lapin ilmestymisalueella on kaadettu syyskuun 29. päivään mennessä seitsemän karhua.

Riistakeskuksen seurannan mukaan itäisellä poronhoitoalueella on tapettu syyskuun 29. päivään mennessä 38 karhua. Kiintiötä on jäljellä 22 karhun verran.

Maa- ja metsätalousministeriön asetuksen mukaisesti itäisen poronhoitoalueen kiintiö 60 karhua ja läntisen poronhoitoalueen karhunpyyntikiintiö on 10 karhua. Läntisellä alueella kiintiöstä on kaadettu 7 karhua, joten kiintiötä on jäljellä kolme karhua.

Itäiseen poronhoitoalueeseen kuuluvat Utsjoen, Inarin, Sodankylän, Pelkosenniemen, Savukosken, Sallan, Kuusamon ja Suomussalmen kunnat. Eniten karhuja on tähän mennessä kaadettu selkeästi Suomussalmella: 15 kontiota.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lue myös:

Karhun metsästys alkoi lauantaina – Itäiseltä poronhoitoalueelta jo yksi kaato

Lapin rajavartiosto paljasti törkeän metsästysrikoksen Maltion luonnonpuiston alueella

Vieraslupia ei myydä enää Lapissa osalle metsästyskautta – "Uskomme, että tämä päätös rauhoittaa hirvenmetsästystä nimenomaan syyskuussa"

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Seitsemän kaatoa Savukoskella ja Sallassa

Koti-Lapin ilmestymisalueella on kaadettu tähän mennessä seitsemän karhua.

Savukoskella on kaadettu kaksi naaraskarhua: Korteaavan lähettyvillä ja Kemihaarassa.

Sallassa on kaadettu viisi karhua, joista neljä naaraita. Neljä näistä on tapettu Sallan pohjoisosissa ja yksi etelässä Sallatunturin ja Hautajärven välillä.

Ilmoitus jo maastossa

Karhunkaatajat tekevät saaliista lakisääteisen saalisilmoituksen maastossa Oma riista -mobiilisovelluksella.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ilmoitukseen kirjataan kaatajan nimi ja metsästäjänumero, kaatopäivä ja kellonaika, kaadetun karhun sukupuoli, kaatopaikan kunta, maastonnimi ja kaatopaikan GPS-koordinaatit. Jos kaatopaikalla ei ole puhelinverkkoa, lakisääteinen saalisilmoitus välittyy Suomen riistakeskuksen palveluun heti, kun puhelin on jälleen verkossa ja sovellus käynnistetään. Vaihtoehtoisesti saalisilmoituksen voi tehdä myös sähköpostilla osoitteeseen raportointi@riista.fi.

Karhua saa metsästää poronhoitoalueella kiintiön nojalla 20.8.–31.10.2022. Karhun pentu ja sen emä ovat rauhoitettuja eikä niitä saa metsästää.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä