Paikallisuutiset

Savukoskella kuntalaiset saavat äänestää 10 000 euron määrärahasta

Ystävänpäivän senioreiden päiväkahvit kokosivat runsaasti väkeä Savukosken Kylätalolle. Asukasiltoja jatketaan. Kuva: Vuokko Räsänen

Rahaa järjestötoimintaan, lapsiperheiden tukemiseen ja osallistavan budjetointi käyttöön, Savukoskelta kerrotaan.

Savukosken kunnanhallitus on perustanut työryhmän selvittämään lapsiperheiden tukemisen vaihtoehtoja. Tavoitteena on tehdä Savukoskesta entistä perhemyönteisempi kunta.

Kunnan talousarviossa on varattu 30 000 euroa lapsiperheiden tukemiseen ja kunnassa kerätään parhaillaan kyselyillä niin huoltajien kuin lasten- ja nuorten parissa työskentelevien näkemyksiä perheiden hyvinvoinnista ja palvelutarpeista.

Savukoskella käynnistetään myös osallistavan budjetoinnin mallia, jossa kuntalaiset pääsevät päättämään verovarojen käytöstä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Osallistavaa budjetointia tehdään myös äänestämällä kertaluonteisesta hankkeesta. Esityksiä 10 000 euron määrärahan käytöstä voi tehdä 24.3.2024 saakka, jonka jälkeen elinvoimatiimi valitsee lopulliseen äänestykseen jatkavat esitykset.

Kuntalaiset pääsevät kahteen kertaan vaikuttamaan valintaan, ensin ehdottamalla mitä vain kuntastrategian mukaista kertaluonteista kohdetta, sitten äänestämällä lopullista valintaa.

Ehdotukset voi tehdä joko sähköisesti kunnan verkkosivuilla olevasta linkistä tai paperisella lomakkeella. Paperilomakkeet löytyvät kunnanvirastolta, kirjastolta ja Sale Korvatunturista.

– Nyt on hyvä hetki ehdottaa esimerkiksi asuinympäristön viihtyvyyteen, liikunta- ja harrastuspaikkoihin tai tapahtumiin liittyviä ideoita. Kunnassa ei haluttu rajata ehdotuksia johonkin tiettyyn aihepiiriin tai sijaintin, vaan ollaan avoimia kaikenlaisille ideoille, Savukosken hanke- ja hyvinvointikoordinaattori Susanna Schwartz-Matero kertoo kunnan tiedotteessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mitä?

Savukoski osallistaa

12.3.2024 klo 17 alkaen asukasilta Savukosken Kylätalolla

Kysely lapsiperheiden hyvinvoinnista avoinna 11.3. saakka

Osallistavan budjetoinnin kysely avoinna 24.3. saakka

Kunta järjesti Savukosken Kylätalolla Ystävänpäivänä asukastilaisuuksia eri ikäisille kuntalaisille. Asukasiltoja jatketaan 12.3., jolloin keskustellaan osallistavasta budjetoinnista, vuoden 2024 järjestöhankerahasta ja muista ajankohtaisista asioista.

Järjestöhankkeisiin on varattu 20 000 euroa ja jakoperusteista on tarkoitus keskustella kuntalaisten kanssa yhdessä. Paikalla tilaisuudessa on kunnan viranhaltijoita, kuten kunnanjohtaja Antti Mulari, elinkeinopäällikkö Eeva-Maria Maijala ja vs. kulttuuri-markkinointisihteeri Kaija Maunula.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä