Paikallisuutiset

Savukoskella suunnitellaan tulevaisuutta – pohdittavana kunnan elinkeinot ja slogan

Yleisötilaisuudessa voi kertoa ajatuksensa Savukosken strategiasta.

Savukosken kunta järjestää keskiviikkona 19. lokakuuta kello 17 yleisötilaisuuden, jossa keskustellaan kunnan tulevaisuudesta ja siitä, mitä toiveita kuntalaisilla on sen suhteen. Tilaisuus pidetään kunnanvirastolla, ja se on avoin kaikille. Siinä puhutaan parhaillaan tekeillä olevasta kuntastrategiasta.

Sana saattaa kuulostaa kuivakkaalta, mutta suunnitelma sisältää monia kuntalaisten arkeen vaikuttavia asioita. Strategia linjaa sen, miten kuntaa ja sen elinkeinoja kehitetään.

– Ihmisillä on nyt aktiivisen vaikuttamisen mahdollisuus siihen, mitä kunnassa tehdään tulevaisuudessa. Tilaisuudessa voi kertoa ajatuksensa ja ideansa, kunnanjohtaja Eeva-Maria Maijala kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lue myös:

Sauvukoskelle hyvinvointialueen miljoonainvestointi – "Kannattaa mieluummin rakentaa uusi"

Kunnalle pitäisi valita iskulause

Kuntastrategiassa käsitellään esimerkiksi kunnan elinkeino- ja kehittämishankkeita, ja kunnalle pitäisi myös valita oma slogan.

Savukoskella on jo tätä ennen kysytty kuntalaisten mielipiteitä laatikko- ja nettikyselyillä, ja Maijalan mukaan jonkin verran vastauksia on saatu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tilaisuuteen tuodaan ensimmäinen luonnos uudesta kuntastrategiasta. Sitä muokataan syksyn mittaan, ja kunnanvaltuusto käsittelee strategian talousarviokokouksessaan joulukuussa.

Maijala toteaa, että monet asiat muuttuvat kunnassa hyvinvointialueiden aloittaessa toimintansa vuoden alusta. Kuntastrategian lisäksi sitä ennen tulee uusia myös kunnan hallintosääntö.

Mihin Savukoski suuntaa tulevaisuudessa? Kuva pitkoksilta Tulppion ja Härkätunturin väliltä.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä