Paikallisuutiset

Savukosken kunta hankkii tiloja entisestä Säästöpankin kiinteistöstä

Saukirkko-kyltti Savukosken kunnanviraston pihalla. Kuva: Esa Keskinen

Valtuusto päätti, että tuloveroprosenttia ei nosteta ensi vuodelle.

Savukosken valtuusto päätti hankkia kunnan käyttöön tiloja entisestä Säästöpankin kiinteistöstä, Kiinteistö Oy Sau-Herrasta.

Kunta ostaa kiinteistön L2-osuudet itselleen 25 000 eurolla. Tilat soveltuvat esimerkiksi kansalaisopiston käyttöön, kirjastoksi, vuokrattaviksi pienmyymälöiksi tai toimisto- ja työtiloiksi. Osa tiloista on muutettavissa vuokra-asunnoiksi, joista kunnassa on pulaa. Osakkeet ovat tätä ennen olleet ulosoton hallussa. Kunta ostaa myös Sau-Herran kiinteistön A6 osakkeet 8500 eurolla yksityiseltä omistajalta.

Savukoskelaisten kuntaverotus säilyy ennallaan ensi vuonna. Valtuusto vahvisti tuloveroprosentiksi 9,1 ja yleiseksi kiinteistöveroprosentiksi 1,2. Vakituisesta asunnosta maksetaan 1,2 prosenttia kiinteistön verotusarvosta, maapohjasta 1,3, muista asuinrakennuksista 0,6 ja rakentamattomista rakennuspaikoista neljä prosenttia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tuloveroprosentti pieneni maan kaikissa kunnissa kuluvan vuoden alusta, jolloin sote-palvelut siirtyivät hyvinvointialueen huolehdittaviksi.

Kunnanhallitus esitti voimalaitosten eli esimerkiksi mahdollisesti tulevien tuulivoimaloiden kiinteistöveroprosentiksi 2,85, mutta Kari Kilpimaa (kok.) esitti korkeampaa, 3,1 prosentin verotusta, ja Jouni Halonen (kesk.) kannatti esitystä. Valtuusto hyväksyi sen yksimielisesti.

Valtuusto hyväksyi kokouksessaan viime vuoden 669 000 euroa ylijäämäisen tilinpäätöksen. Taseessa ylijäämää on yhteensä 2,6 miljoonaa euroa.

Tilinpäätöksen olisi pitänyt valmistua jo maaliskuun lopussa ja valtuuston käsitellä sitä kesäkuun loppuun mennessä. Myöhästyminen johtui siitä, että kuntaan oli hankaluuksia saada rekrytoitua kirjanpitäjää. Kunnan taloussihteeri irtisanoutui keväällä. Nyt kirjanpitäjiä on kaksi: Suvi Koukkari ja Mikko Talikainen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tarkastuslautakunta huomautti arviointikertomuksessaan, että talousarvion toteutumien arviointi on ollut osittain hankalaa, ja tavoitteiden toteutuminen pitää raportoida tilinpäätöksessä selkeästi.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä