Paikallisuutiset

Savukosken veroprosentit pysymässä ennallaan — kirjanpitäjä pestattiin ja tilinpäätös on menossa viimein hyväksyttäväksi

Saukirkko-kyltti kunnanviraston pihalla. Kuva: Esa Keskinen

Savukosken kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle tulovero- ja kiinteistöveroprosenttien pitämistä ennallaan.

Tuloveroprosentti on 9,1, yleinen kiinteistöveroprosentti 1,2, vakituisen asunnon 0,6, muiden asuinrakennusten 1,2, maapohjan 1,3 ja voimalaitosten kiinteistöveroprosentti 2,85. Yleishyödyllisiltä yhteisöiltä ei peritä kiinteistöveroa.

Kunnanhallitus valitsi kirjanpitäjän toimeen merkonomi Mikko Talikaisen, joka on jo työskennellyt kunnassa ja päivittänyt kirjanpidon tilannetta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Savukosken tilinpäätös valmistui myöhässä juuri kirjanpitäjän rekrytoimisen kestettyä. Kunnan taloussihteeri irtisanoutui keväällä. Tilinpäätöksen olisi pitänyt valmistua jo maaliskuun lopussa ja valtuustokäsittely olisi pitänyt olla kesäkuun loppuun mennessä. Valtuusto käsittelee tilinpäätöstä maanantaina.

Osuuksia Sau-Herrasta?

Kunnanhallitus esittää valtuustolle myös osuuksien L2 hankkimista 25 000 eurolla kirkonkylän keskellä sijaitsevasta entisestä Säästöpankin kiinteistöstä, Kiinteistö Oy Sau-Herrasta.

Tilat soveltuisivat esimerkiksi kansalaisopiston käyttöön, kirjastoksi, vuokrattaviksi pienmyymälöiksi tai toimisto- ja työtiloiksi. Osa tiloista on muutettavissa vuokra-asunnoiksi, joista kunnassa on pulaa. Osakkeet ovat nyt ulosoton hallussa.

Lisäksi hallitus esittää, että myös Sau-Herran kiinteistön A6 osakkeet ostettaisiin 8500 eurolla yksityiseltä omistajalta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Valtuusto käsittelee maanantaina

Kunnanvaltuusto käsittelee tilinpäätöstä, veroprosenttia ja Sau-Herran osuuksien hankkimista tulevana maanantaina 23.10. Esityslista on luettavissa täällä.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä