Paikallisuutiset

Seurakuntavaalit marraskuussa – katso Koti-Lapin ilmestymisalueen seurakuntien ehdokkaat ja vaalikone täältä

Kemijärvellä ollaan tyytyväisiä ehdokasmäärään. Myös Sallassa ja Pelkosenniemellä on enemmän ehdokkaita kuin jaettavia paikkoja.

Koti-Lappi

Seurakunnissa valitaan marraskuussa luottamushenkilöt kirkkovaltuustoihin, jotka päättävät muun muassa seurakunnan toiminnasta ja taloudesta.

Seurakuntavaalit pidetään 20. marraskuuta ja ennakkoäänestys on 8.–12. marraskuuta. Seurakuntavaaleissa äänioikeus on jo 16 vuotta täyttäneillä. Rippikoulun käymistä tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Suomen evankelisluterilainen kirkko on avannut myös seurakuntavaalien vaalikoneen. Vaalikoneessa ehdokkaat kertovat omista näkemyksistään eri asioihin. Vaalikone avautuu tästä linkistä.

Seuraavassa on lueteltu kaikki Koti-Lapin ilmestymisalueen seurakuntien ehdokkaat eri listoilta.

Kemijärven seurakunta

Kemijärven seurakunnassa on ehdolla yhteensä 36 ehdokasta neljällä listalla. Kirkkovaltuustoon valitaan 19 jäsentä. Kirkkoherra Pentti Tepsa toteaa olevansa tyytyväinen ehdokasmäärään.

– Olen iloinen siitä, että seurakuntalaiset haluavat kantaa vastuuta, hän toteaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kemijärven demarit -ehdokaslista: Laine Arvo ja Pikkuvirta Sirkka.

Suomen Keskusta -ehdokaslista: Junttila Arto, Juujärvi Kaisa, Kaisamatti Riitta, Kaisanlahti Janne, Kaisanlahti Tarja, Kiviniemi Anu, Koskenranta Pentti, Kostamovaara Teemu, Maijala Sinikka, Nampajärvi Suvi, Pauna Liisa, Perttunen Kaisa, Perälä Päivi, Perälä Tarja, Ruokamo Anita, Tapio Raili, Uusisalmi Irja ja Välikangas Tellervo.

Mukana seurakunnassa -ehdokaslista: Alaräisänen Timo, Huczkowski Raimo, Lautamo Kristiina, Lautamo Simo, Majava Eino, Malmivaara Sanna, Marjokorpi Marikka, Narkilahti Saija, Pekkala Arto, Salmela Sami, Savolainen Pentti, Tikkanen Saija ja Uusitalo Ritva.

Kansallinen Kokoomus ry -ehdokaslista: Kumpulainen Martti, Soppela Aila ja Vaarala Jorma.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sallan seurakunta

Sallan seurakunnassa ehdokkaina on 18 henkilöä. Kaikki ovat ehdolla samalla listalla, joka on nimeltään Kirkkomme. Sallan kirkkovaltuustoon valitaan 15 jäsentä.

Kahdella viime kerralla Sallassa on pidetty sopuvaalit, eli ehdokkaita on ollut yhtä paljon kuin valtuustoon valittavia jäseniä. Näin valtuuston kokoonpanosta ei ole tarvinnut äänestää.

Kirkkomme-listalla ovat ehdolla Airola Heleena, eläkeläinen, Arola Elina, maatalousyrittäjä, Harju Anne Maria, kirjastovirkailija/eläkeläinen, Heikkilä Tarja, yrittäjä, Kangas Sinikka, pelvelumyyjä, eläkeläinen, Kantola Eeva, diakoni, Kantola Hanna, työterveyshoitaja, eläkeläinen, Katiska Helena, psykologi/eläkeläinen, Kivelä Veijo, eläkeläinen, Kunnari Tanja, agrologi, Kämäräinen Annina, toiminnanjohtaja, Mattila Tuula, OTM/lehtori, Onkamo Seppo, eläkeläinen, Pennanen Tuula, ohjaaja, Salla Raili, eläkeläinen, Salmijärvi Petteri, liikunta- ja nuorisopalveluiden johtaja, Saloheimo Tapio, eläkeläinen ja Salko Anna-Liisa, henkilökohtainen avustaja.

Pelkosenniemen seurakunta

Pelkosenniemen seurakunnassa on yhteensä 18 ehdokasta kahdella listalla. Pelkosenniemen kirkkovaltuustoon valitaan 15 jäsentä. Myös Savukoski kuuluu Pelkosenniemen seurakuntaan.

Pelkosenniemen ehdokaslistalla ovat Anttila Marianne, Heikkilä Pirjo, Kulpakko Aino, Lakso Elina, Oikarinen Antti, Oinas Marja-Liisa, Pelkonen Juhani, Perttunen Eero, Seppelin Liisa ja Vuoni Anne. Seurakunnan parhaaksi -ehdokaslistalla ovat Kangas Hellevi, Kelloniemi Marja-Liisa, Kuosku Auvo, Laurila Anitta, Lindberg Riitta, Peltola Jorma, Tyni Eeva-Liisa ja Väisänen Venla.

Seurakuntavaalien varsinainen äänestyspäivä on 20. marraskuuta. Kuva on Pelkosenniemen kirkosta.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä