Paikallisuutiset

SompioRock julkaisi koko esiintyjäkattauksensa – "Mitä sitten tapahtuu --- se kuiten jää Savukoskelle!"

Savukosken SompioRockin pääesiintyjänä on tänä vuonna Hanna Pakarinen.

Savukoskella päästään kahden vuoden koronatauon jälkeen taas järjestämään SompioRock-musiikkitapahtuma "jossakin hevon jeerassa", kuten festivaalin iskulause kuuluu.

SompioRock on syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna 2.–4.9. Savukoskella Lyytin Pubissa ja hotelli Samperin Savotassa.

Tapahtuma alkaa kaikille avoimella nuorisokonsertilla Samperissa perjantaina 2.9. kello 18. Siitä jatkavat SompioRockin viralliset iltaohjelmien etkot perjantaina 2.9. kello 20 Lyytin Pubissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Samperin Savotassa soitanta alkaa perjantaina kello 22. Lauteille nousee illan aikana neljä eri kokoonpanoa. Illan aikana esiintyvät Saastamoiset, Ämmät, Syphonvision ja Iskuporakone.

Luvassa kuudes Jokispektaakkeli

Ensimmäisen päivän jälkeen vauhti kiihtyy ja lauantaina kokoonnutaan Lyytin Pubiin päiväjameihin. Siellä musiikillisesta tarjonnasta vastaa saulainen ikinuori Jari Marjala sekä iki-idoli Hanna Pakarinen duona Jaakko Kääriäisen kanssa. Pakarinen on myös tänä vuonna tapahtuman pääesiintyjä.

Sompion oman rocktapahtuman kruunaa poikkeuksetta Jokispektaakkeli Samperin rannassa lauantai-iltana kello 20.30.

Järjestyksessään kuudennen jokiesityksen jälkeen marssitaan ravintolan puolelle ja illan aikana Samperissa esiintyvät Slungimayne, Reaperium, Putkiradio Band, Iskuporakone sekä Hanna Pakarinen & SR House Band. Viimeksi mainittu on Sompion oma House Band, joka osin on kulkenut tapahtuman historian alkupäivistä saakka viihdyttämässä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Mitä sitten tapahtuu, on kiinni Teistä hyvät vieraat..se kuiten jää Savukoskelle! Sompiorockin Facebook-sivulla julkaistussa tiedotteessa hehkutetaan.

Poronhoitotyöt määrittävät aikataulun

SompioRockin sanotaan olevan Suomen ainoa rocktapahtuma, jonka aikataulu määräytyy poronhoitotöiden mukaan. Tapahtuman johtoajatuksena on koota pohjoisen ja Lapin esiintyjiä ainutlaatuiseen ympäristöön Savukosken kirkonkylälle ja Kemijoen varteen.

Savukoskella on noin tuhat asukasta, joten viikonlopun menoja ei ole kohdennettu vain tietyn ikäisille, esimerkiksi vain nuorille, vaan ohjelmaa on monenlaiseen makuun.

Järjestäjät toivovatkin paikalle runsaasti väkeä myös muilta paikkakunnilta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä