Paikallisuutiset

Taivaan tavoittelijan taival on taas avoinna – Sallan kansallispuiston remontit ovat nyt tässä vaiheessa

Sallan kansallispuiston reitistön remontit etenevät.

Sallan kansallispuiston reitistön ja taukopaikkojen kunnostaminen ja uusiminen etenee. Metsähallitus remontoi uuden kansallispuiston kohteita vastaamaan puistojen vaatimuksia.

Taivaan tavoittelijan taival on saatu avattua tällä viikolla. Remontin takia suljettuna ollut perusreitti Iso Pyhätunturin laelle on valmistunut juuri sopivasti ruskaretkiä varten. Remontissa portaat uusittiin ja pitkoksia sekä sorastettiin reittiä.

Portaissa on metalliritilät, mutta niihin on asennettu myös puuosat nelijalkaisille lemmikeille kulkea.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kuvia Iso Pyhätunturin laelle vievistä rappusista on nähtävillä Sallan kansallispuiston Facebook-sivulta .

Kolmiloukkosen sorastus valmis

Kolmiloukkosen polun sorastus on myös valmistunut. Kylmäheteen ja Kaippahanojan taukopaikat ovat edelleen poissa käytössä, mutta työmaat ovat ohitettavissa, eli ne eivät haittaa kulkua Pahakurun kierroksella.

Kaunisharjun ja Tunturilammen taukopaikoilla uudet käymälät ja liiterit ovat valmiita, mutta niillä on edelleen vanhat laavut. Taukopaikkojen laavut uusitaan myöhemmin, mutta aikataulu ei ole vielä varmistunut. Retkeilijöiden on helpointa tarkistaa ajankohtaiset tiedot kansallispuiston luontoon.fi-sivustolta https://www.luontoon.fi/salla/ajankohtaista.

Lue myös:

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sallan kansallispuiston alkutaipale on ollut hyvä – noin 44 000 kävijää, näyttävät avajaiset ja uusittuja taukopaikkoja

Sallan kansallispuisto sai arvokkaat avajaiset – katso kuvat helteisestä juhlapäivästä: ministereiden nimikkopöntöt, metsähotellin riipputeltat, anarkofloristiset kukkakimput...

Juha ja Jutta Larm vetäytyivät Sallan mökilleen "Lapin Slushin" jälkeen – Koti-Lappi seurasi ensimmäistä HEHKU-tapahtumaa ja pääsi kurkistamaan Karhun kammioon

Neljä sallalaista nuorta otti yritysideasta kopin ja lopputuloksena oli Safkasankarit – 13-vuotiaiden hittituote on paikallisuutta hyödyntävä klassikkoruoka

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tekstiä oikaistu 12.9. kello 13.33: Tekstissä kerrottiin aikaisemmin virheellisesti, että Kaunisharjun ja Tunturilammen uudet taukopaikat ovat jo käytössä. Kohteissa on valmistunut käymälät ja liiterit, mutta laavut uusitaan myöhemmin.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä