Paikallisuutiset

Talven kuvista kevään valoon – Harmonikkakonsertti soi Kemijärvellä

Kemijärven Musiikkiyhdistys järjestää helmikuun lopulla tasokkaan konsertin.

Mauno Sarajärvi on toiminut aiemmin Koillis-Lapin musiikkiopistossa harmonikansoiton opettajana. Kuva: Mauno Sarajärvi

Harmonikkataiteilija Mauno Sarajärven helmikuinen konsertti lupaa viedä kuulijansa talven kuvista kevään valoon. Konsertin taiteilija on kemijärveläisille entuudestaan tuttu, sillä hän oli Koillis-Lapin musiikkiopistossa harmonikansoiton opettajana vuosina 2007–2015. Nykyään hänen toimipaikkansa on Kainuun musiikkiopistossa.

Kemijärven kulttuurikeskuksessa sunnuntaina 25.2.2024 kello 18 alkavan konsertin järjestää tuttuun tapaan Kemijärven Musiikkiyhdistys.

Mauno Sarajärvi haluaa omistaa konsertin vanhempiensa muistolle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Konsertin ohjelmisto koostuu kolmen eri aikakauden teoksista. Talvisia tunnelmiin päästään yhden merkittävimmän harmonikkasäveltäjän Vladislav Zolotarjovin teoksissa. Niissä voi kuulla myös säveltäjän isoäidin tarinoiden ja laulujen vaikutuksia. Barokin aikakauden musiikkia edustaa Domenico Scarlattin ja Johann Sebastian Bachin alunperin cembalolle ja klavikordille sävellettyt teokset. Konsertti päättyy ranskalaisen, pääasiassa oopperoistaan tunnetun Etienne Mehulin vauhdikaiden pianosävellysten harmonikkasovituksiin. Sen iloisilla sävelillä toivotetaan konserttiyleisölle aurinkoista kevättä.

Konsertissa ei ole väliaikaa, mutta kahvio on avoinna konsertin jälkeen. Sen tuotto tuloutetaan musiikinopiskelijoiden stipendirahastoon.

Monipuolinen muusikko

Mauno Sarajärvi on valmistunut harmonikansoiton opettajaksi Keski-Suomen konservatoriosta vuonna 1998 Vladimir Dolgopolovin harmonikkaluokalta ja musiikkipedagogiksi Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulusta vuonna 2007.

Sarajärvi on monipuolinen muusikko. Klassinen musiikki aina barokista nykymusiikkiin on hänen sydäntään lähinnä, mutta välillä hän voi tarttua myös kaksiriviseen harmonikkaan, jolloin alkaa kaikua kansanmusiikin säveliä. Esiintymismatkoja hänellä on ollut muun muassa Viroon, Kreikkaan, Unkariin, Bulgariaan ja Venäjälle.

Oikaisu 13.2.2024 kello 13.01: korjattu virheellinen viikonpäivä. Tekstissä luki ensin, että konsertti on torstaina 25.2. Se päivä on kuitenkin sunnuntai.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä