Paikallisuutiset

Talvinopeudet tulevat voimaan loppuviikon aikana Lapissa: ”talvisatasia” jää yli 700 kilometriä

Nopeus pitää sovittaa tien kunnon, kelin, näkyvyyden ja muiden liikenneolosuhteiden mukaan.

Talvinopeudet astuvat voimaan Lapissa 26. lokakuuta alkaen. Kuva: Lapin Ely

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoituksiin siirrytään Lapissa loppuviikolla.

Rajoitukset tulevat voimaan Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen alueella torstaista 26.10. alkaen.

– Nopeusrajoitusmerkit vaihdetaan torstain ja perjantain aikana. Rajoitukset tulevat voimaan heti, kun merkit on vaihdettu, Lapin Ely-keskus kertoo tiedotteessaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Nopeusrajoituksia alentamalla parannetaan liikenneturvallisuutta vuodenaikana, jolloin sää- ja keliolosuhteet vaihtelevat ja onnettomuusriski kasvaa. Alempi ajonopeus antaa kuljettajalle enemmän aikaa havaita ja toimia yllättävissäkin tilanteissa.

”Nopeusrajoitusmerkki ilmoittaa vain suurimman sallitun ajoneuvon nopeuden.

Ely-keskus muistuttaa, että nopeusrajoitusmerkki ilmoittaa vain suurimman sallitun ajoneuvon nopeuden. Nopeus tulee aina sovittaa tien kunnon, kelin, näkyvyyden ja muiden liikenneolosuhteiden mukaan.

Ei juuri muutoksia aikaisempiin talvirajoituksiin

Lapissa ei tule juurikaan muutoksia aikaisempiin talvinopeusrajoituksiin. Ainoa muutos on maantiellä 9523 Norvajärventie, jolla noin kilometrin matkalla alennetaan nopeusrajoitus 50 kilometriin tunnissa välillä Norvalampi-Norvasalmi.

Kemi–Tornio-moottoritien suurin sallittu nopeusrajoitus 120 kilometriä tunnissa alennetaan sataan kilometriin tunnissa. Kemin kohdan moottoritien nopeusrajoitus 100 kilometriä tunnissa on voimassa myös talvikautena.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lisäksi sadan kilometrin rajoitus pysyy osalla Lapin valtateiden 4, 5, 21 ja 29 sekä osalla kantateiden 79 ja 82 tieosista. Yhteensä niin sanottuja talvisatasia jää maakuntaan noin 710 kilometriä.

Kesänopeusrajoituksiin siirrytään ensi huhtikuussa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä