Paikallisuutiset

Tapio Perttusen ohjastama Suven Sametti juoksi toiseksi Kuninkuusravien kuningatarkilpailussa

Kuva: Maisa Hyttinen / kuninkuusravit

Pelkosenniemeltä lähtöisin olevan Tapio Perttusen ohjastama, valmentama ja osin omistama tamma Suven Sametti tuli toiseksi Kuninkuusravien kuningatarkilpailussa Kouvolassa elokuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Kokonaiskilpailu oli äärimmäisen tiukka, ja Suven Sametti hävisi ravikuningattaren tittelin voittaneelle Lumi-Oosalle vain 0,1 sekuntia. Kolmanneksi juoksi Lakan Leija, ja myös sen ero Suven Samettiin oli 0,1 sekuntia. Suven Sametti juoksi ensimmäisellä ja kolmannella osamatkalla neljänneksi ja toisella ensimmäiseksi. Sen yhteisaika oli 9.52.1.

Tapio Perttunen on ohjastanut Suven Sametin kuningatarkilpailun voittoon kaksissa aiemmissa Kuninkuusraveissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kuningaskilpailun voitti Parvelan Retu Orivedeltä. Hallitseva ravikuningas Evartti voitti kaksi ensimmäistä lähtöä, mutta viimeisessä se hyytyi täysin ja hylättiin. Hevonen hiljensi vauhtiaan loppusuoralla yllättäen. Sen takana Vixeliä ohjastanut Tapio Perttunen ei huomannut tätä, ja Vixeli ja Perttunen törmäsivät edellä ajaneeseen valjakkoon. Hevoset vietiin eläinlääkärin tarkistettaviksi, ja Suomen Hippos ry:n mukaan ne ja ohjastajat selvisivät vaarallisesta tapahtumasta ruhjeilla.

Kuninkuusravit ovat maan suurimmat ravit ja kuuluvat Suomen suurimpiin vuosittaisiin yleisötapahtumiin.

Lisää aiheesta