Paikallisuutiset

Tule kertomaan näkemyksesi Sallan kansallispuiston tulevaisuudesta – hoito- ja käyttösuunnitelmasta keskustellaan luontokeskuksessa

Jokainen voi kertoa tilaisuudessa ajatuksiaan puiston tulevaisuudesta.

Metsähallitus tekee tuoreeseen Sallan kansallispuistoon hoito- ja käyttösuunnitelmaa 10–15 vuodeksi eteenpäin. Sillä sovitetaan yhteen luonnonsuojelun, virkistys- ja matkailukäytön sekä muun käytön tarpeita.

Kansallispuiston tulevaisuudesta voi tulla keskustelemaan Sallan luontokeskuksessa Salla Wilderness Parkissa (ent. Poropuisto) järjestettävään tilaisuuteen 22. syyskuuta kello 17–19.

Lue myös:

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sallan kansallispuiston alkutaipale on ollut hyvä – noin 44 000 kävijää, näyttävät avajaiset ja uusittuja taukopaikkoja

Sallan kansallispuisto sai arvokkaat avajaiset – katso kuvat helteisestä juhlapäivästä: ministereiden nimikkopöntöt, metsähotellin riipputeltat, anarkofloristiset kukkakimput...

Juha ja Jutta Larm vetäytyivät Sallan mökilleen "Lapin Slushin" jälkeen – Koti-Lappi seurasi ensimmäistä HEHKU-tapahtumaa ja pääsi kurkistamaan Karhun kammioon

Neljä sallalaista nuorta otti yritysideasta kopin ja lopputuloksena oli Safkasankarit – 13-vuotiaiden hittituote on paikallisuutta hyödyntävä klassikkoruoka

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

52 000 käyntiä

Viime vuonna alueelle tehtiin noin 52 000 käyntiä, ja kansallispuistostatuksen myötä kävijöiden määrä todennäköisesti lisääntyy. Tänä kesänä Metsähallitus on aloittanut reittien ja taukopaikkojen kunnostustamisen Sallan kansallispuiston lähireiteillä. Ensi kesänä rakennustyöt jatkuvat.

Hoito- ja käyttösuunnittelussa keskeisiä ja käyttäjien kannalta tärkeitä käsiteltäviä asioita ovat muun muassa kansallispuiston luonnonarvojen turvaaminen sekä se, mihin eri käyttömuodot, reitit ja palvelurakenteet puistossa sijoittuvat.

Suunnitelman vahvistamisen jälkeen kansallispuistolle annetaan sen käyttäjien toimintaa ohjaava järjestyssääntö.

– Uusi kansallispuisto kiinnostaa monia, joten mielipiteitä on tärkeä kuunnella monipuolisesti, Metsähallitus toteaa tiedotteessaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kansallispuistosta hyötyvät niin Sallan kunta kuin laajempi matkailualue. Esimerkiksi retkeilypalvelujen kehittämisellä on myönteisiä talous- ja työllisyysvaikutuksia, koska työ teetetään myös ostopalveluina ja urakointeina.

Keskeisistä sidosryhmistä koottu yhteistyöryhmä käsittelee suunnitelman linjauksia ja ydinkysymyksiä suunnittelun eri vaiheissa.

Kaikki ovat tervetulleita yleisötilaisuuteen kuulemaan kansallispuiston hoito- ja käyttösuunnittelusta ja kertomaan ajatuksiaan puiston tulevaisuudesta.

Lisätietoa verkossa

Sallan kansallispuisto on pinta-alaltaan noin 10 000 hehtaaria.

Se perustettiin Itä-Lapin vaaramaiseman, siihen kuuluvien metsien, soiden ja harjujen ja niillä esiintyvien eliölajien suojelemiseksi sekä virkistys- ja retkeilykäyttöä, luonnonharrastusta, tutkimusta ja opetusta varten.

Lisätietoa hoito- ja käyttösuunnittelusta on verkossa osoitteessa https://www.metsa.fi/projekti/sallan-kansallispuiston-hoidon-ja-kayton-suunnittelu/

Sallan kansallispuiston avajaisia vietettiin kesäkuussa 2022. Puiston kehittäminen jatkuu.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä