Urheilu

Tunturiralliin uutuuksia Kemijärvelle – katso kartta keskustaan päättyvästä yleisöerikoiskokeesta

Arctic Lapland Rally tuo helmikuussa rallisirkuksen Kemijärven keskustaan.

Juha Salo ajamassa erikoiskokeella Sarriojärvellä 2022. Voittaja on tavattu ratkaista aikaisempina vuosina juuri Kemijärven erikoiskokeilla, joten jännitettävää riittää.

AKK-Motorsport ry (ent. Autourheilun Kansallinen Keskusliitto ry) ja rallin SM-sarja ovat vahvistaneet vuoden 2024 SM-sarjan kalenterin. Kalenterissa on jälleen mukana perinteinen Arctic Lapland Rally, eli niin sanottu Tunturiralli, joka tuo kisaajat ajamaan Rovaniemelle ja Kemijärvelle.

Järjestyksessään 59. Arctic Rally ajetaan 1.–3. helmikuuta.

Arctic Lapland Rally on Rovaniemen Urheiluautoilijat ry:n yhdessä paikallisten vapaaehtoisten kanssa järjestämä kaksipäiväinen kilpailu, joka tunnetaan Lapin maisemista ja vaativista pohjoisen olosuhteista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ralli huipentuu Kemijärvellä

Kemijärvellä ajetaan jälleen rallin huipennus, johon kuuluu tällä kertaa myös uusia erikoiskokeita.

Perjantaina ajetaan Rovaniemellä, josta siirrytään lauantain aikana ajamaan Kemijärven perinteinen Sarrion erikoiskoe. Sarrion jälkeen ajetaan Patovaaran uusi erikoiskoe, joka lähtee Patovaarasta ja päätyy Kostamon kulmille.

Patovaarasta siirrytään ajamaan keskustaan niin ikään uusi yleisöerikoiskoe. Ralli päättyy vielä Sarrion toiseen erikoiskokeeseen.

Kemijärven keskustassa on ajettu menneinä vuosina, mutta yleisöerikoiskoe tekee paluun pitkän ajan jälkeen aivan kaupungin ytimeen. Erikoiskoe kulkee Pöyliöjärven rantaviivaa mukaillen Puustellin ohi Kulttuurikeskukselle. Yleisöalue on suunniteltu kirjaston sisäänkäyntiä vastapäätä puistoalueelle Hietaniemenkadun varteen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Maalissa on tankkausalue. Maalialueella kuullaan myös ajajien haastatteluita.

– Siitä tehdään oikein häppeninki, vapaaehtoisten toimintaa Kemijärvellä koordinoiva Kemijärven yrittäjien puheenjohtaja Timo Tuominen kertoo.

Rallimiehenä tunnettu Tuominen kertoo, että lisäksi keskustassa Kuumaniemen torin ympäristössä on tällä kertaa huoltoalue ja varikko, joten rallisirkus näkyy kaupungilla koko lauantain.

Autoja tulee huoltoon iltapäivästä iltaan asti. Tuominen sanoo, että huoltoalueelle aiotaan järjestää mahdollisuus tutustumiseen ja oheisohjelmaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tuominen huomauttaa, että talkoolaisia tarvitaan tällaiseen ponnistukseen runsaasti. Kiinnostuneet voivat olla yhteyksissä häneen esimerkiksi sähköpostilla osoitteeseen timo.tuominen1948@gmail.com.

Tunturirallin aikataulut ja erikoiskokeet löytyvät täältä.

Kemijärven keskustan yleisöerikoiskoe kulkee Pöyliöjärven rantaviivaa mukaillen Kulttuurikeskukselle. Reitti on merkattu karttaan kirkkaan punaisella. Sisältää Maanmittauslaitoksen CC-BY 4.0-aineistoa. Kuva: Arctic Rally
Vuoden 2024 Arctic Rallyn kaikki erikoiskokeet. Sisältää Maanmittauslaitoksen CC-BY 4.0-aineistoa. Kuva: Arctic Rally

Ralli SM 2024 -osakilpailut:

12.-13.1. Riihimäki

1.-3.2. Rovaniemi, Kemijärvi

1.-2.3. avoin

24.-25.5. Turku

14.-15.6. Pohjanmaa

23.-24.8. Lahti

4.-5.10. Kitee

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä