Paikallisuutiset

Valtuusto hyväksyi Pekka Iivarin johtajasopimuksen: tällainen palkka ja näin pitkä määräaikaisuus pestissä on

Kemijärven kaupungintalo. Kemijärven vaakuna. Kuvituskuva. Kuva: Esa Keskinen

Kemijärven kaupunginjohtajana elokuussa aloittaneen Pekka Iivarin johtajasopimusta käsiteltiin valtuustossa.

Kemijärven kaupunginvaltuusto hyväksyi elokuun alussa virassaan aloittaneen kaupunginjohtaja Pekka Iivarin johtajasopimuksen kahden äänestyksen jälkeen.

Iivarin kokonaispalkka on virkasuhteen alussa 7 800 euroa kuukaudessa. Virka on määräaikainen heinäkuun loppuun 2029 asti, ja siinä on puolen vuoden koeaika.

Kehityskeskustelusta keskusteltiin

Kaupunginjohtajan kanssa käytävä kehityskeskustelu herätti kokouksessa keskustelua. Kaupunginhallituksen esitys oli, että kaupunginhallituksen puheenjohtajisto keskustelee vuosittain kaupunginjohtajan kanssa siitä, miten hän on hoitanut virkaa ja mitä kehitettävää työssä on.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Matti Torvinen (kok.) esitti, että keskustelussa on mukana laajempi edustus eli koko kaupunginhallitus. Hän piti tapaa nykyaikaisempana. Paula Alatalo (ps.), Jukka Kortelainen (kok.), Arto Torvinen (ps.) ja Ahti Majava (Tulevaisuuden Kemijärvi) kannattivat Torvisen esitystä. Alatalo totesi, että koko kaupunginhallitus toimii kaupunginjohtajan esimiehenä ja Majava kannatti laajempaa edustusta demokratian paremman toteutumisen takia.

Juha Pikkarainen (vas.) ja Markku Harju (sd.) muistuttivat, että kehityskeskustelussa käydään läpi hyvin henkilökohtaisiakin asioita ja tilaisuuden luonne muuttuu enemmän strategiakeskusteluksi, jos paikalla on isompi joukko. Jarkko Kotilaine (vas.) totesi, että Kuntaliiton mukaan kehityskeskustelun käymiseen on useita vaihtoehtoja, ja tapaa voi muuttaa tarvittaessa.

Heikki Nivala (kesk.) esitti kaksivaiheista keskustelua niin, että ensimmäisessä osassa käydään työn tulosten arviointikeskustelu kaupunginhallituksen ja valtuuston puheenjohtajiston kanssa, ja toisessa osassa käydään kehityskeskustelu kaupunginhallituksen puheenjohtajiston kanssa. Esitys voitti Torvisen esityksen äänin 15-12 ja kaupunginhallituksen esityksen 11-7, 9 tyhjää.

Matti Torvinen, Arto Torvinen, Paula Alatalo, Matti Hietanen ja Ahti Majava jättivät päätökseen eriävät mielipiteet.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pitkä tehtäväluettelo

Sopimuksessa määritellään kaupunginjohtajan avaintehtäviksi yhteiskuntasuhteet ja edunvalvontaohjelma, kaupunkikonsernin kehittäminen, kaupunkistrategian käytäntöön saattaminen, myönteisen ja avoimen ilmapiirin aikaansaaminen, myönteisen kaupunkikuvan rakentaminen, tiedonkulun edistäminen, kaupungin veto- ja pitovoiman kasvattaminen, kestävän kuntatalouden toteutuminen, elinkeinopolitiikan tuloksellisuus sekä tiivis yhteistyö luottamushenkilöiden kanssa.

Sopimuksessa määritellään myös erokorvaus. Jos kaupunginhallitus ja kaupunginjohtaja yhdessä toteavat, että kaupungin etu vaatii kaupunginjohtajan virkasuhteen purkamista ja purkautumisen syynä ei ole kaupunginjohtajan itsensä irtisanoutuminen eikä kunnallisesta viranhaltijalaista annetun lain pykälän mukainen peruste, voidaan virkasuhde purkaa hyvässä yhteistyössä sopien. Tällöin maksettava erokorvaus vastaa kuuden kuukauden palkkaa.

Iivarin johtajasopimusta voidaan tarkistaa molempien osapuolten yhtäpitävällä suostumuksella.

Lisää aiheesta