Paikallisuutiset

Viisi metsänhoitoyhdistystä yhdistyy Lapissa ensi vuoden alusta – mukana Itä-Lapin ja Sallan yhdistykset

Nykyiset toimipisteet säilyvät. Uuden yhdistyksen nimeksi tulee Metsänhoitoyhdistys Metsä-Lappi.

Viisi metsänhoitoyhdistystä yhdistyy Lapissa ensi vuoden alusta. Fuusiossa ovat mukana Itä-Lapin, Kittilän, Sallan, Sodankylän ja Rovaniemen metsänhoitoyhdistykset.

Niiden valtuustot tekivät päätöksen asiasta perjantaina 20. tammikuuta iltapäivällä. Kaikki pitivät kokouksensa samaan aikaan kukin omalla tahollaan.

– Tavoitteena on tarjota jäseninä oleville metsänomistajille nykyistä kattavammat palvelut kilpailukykyisesti, lisätä edunvalvonnan vaikuttavuutta ja vastata kiristyvään kilpailuun metsäomaisuuden hoitoon liittyvissä palveluissa, fuusioneuvotteluita johtanut Hannu Välikangas Kemijärveltä kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaikki nykyiset toimipisteet säilyvät henkilöstöineen.

– Tämän päivän fuusiopäätös on merkittävä askel lappilaisten metsänomistajien ja jäsentemme yhteisen vaikuttamisen puolesta. Haluamme tällä päätöksellä varmistaa, että lappilainen metsänomistaja saa tarvitsemansa palvelut läheltä ja ammattitaidolla, Välikangas sanoo.

– Kaikki valtuustot olivat yksimielisiä asiasta. Olen tyytyväinen, että pääsemme nyt kehitystyöhön, hän kertoo Koti-Lapille.

Metsänhoitoyhdistysten toiminnanjohtajista ja puheenjohtajista koostunut neuvottelukunta suunnitteli fuusiota noin vuoden ajan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hannu Välikangas on Mhy Itä-Lapin puheenjohtaja.

Noin 7000 jäsentä

Uusi yhdistys aloittaa toimintansa 1.1.2024, ja sen nimeksi tulee Metsänhoitoyhdistys Metsä-Lappi. Muodostuvalla yhdistyksellä on jäseninä noin 7 000 metsänomistajaa, ja heitä palvelee 25 toimihenkilöä.

Fuusion jälkeen Lapissa toimii kaksi metsänhoitoyhdistystä. Länsi- ja Ylä-Lapin alueella toimiva Mhy Lappi on muodostunut vuoden 2021 alussa niin ikään viiden metsänhoitoyhdistyksen fuusiona.

Juttua muokattu 20.1. kello 21.40. Tarkennettu tietoa, että kaikki valtuustot pitivät kokouksensa yhtä aikaa kukin omalla tahollaan.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä