Paikallisuutiset

Vuodeosaston toiminta jatkuu Pelkosenniemessä ja uusi lääkäri aloittaa tällä viikolla – virkaan esitettiin myös entistä johtavaa lääkäriä

Vuodeosaston toiminta jatkuu, ja kunnissa myös alkaa toimia ympärivuorokautinen kotihoito.

Pelkosenniemelle on saatu uusi lääkäri syyskuussa irtisanoutuneiden kahden lääkärin tilalle. Hän aloittaa työnsä tällä viikolla.

Vuodeosaston toiminta jatkuu, ja kunnissa myös alkaa toimia ympärivuorokautinen kotihoito. Pel-Savun kansanterveystyön kuntayhtymän hallitus päätti asiasta kokouksessaan 26. syyskuuta. Kunnat jakavat vuodeosaston kustannukset nykyisen perussopimuksen mukaan käytön perusteella. Vuoden alusta alkaen osaston jatko on hyvinvointialueen päättäjien käsissä.

Pelkosenniemen kunnassa ympärivuorokautisen kotihoidon valmistelut ovat pitemmällä ja toiminta voi alkaa lähiaikoina, ja Savukoskella toiminnan järjestämisestä aloitetaan neuvottelut.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Johtavan lääkärin hallinnollisia tehtäviä hoitaa osa-aikaisena Sodankylän johtava lääkäri Minna Jokinen . Virkaan esitettiin Pelkosenniemen entistä johtavaa lääkäriä Heikki Kouria , mutta Jokinen valittiin äänin 5-3.

Lue myös:

Pelkosenniemeltä irtisanoutui toinenkin lääkäri – kuntayhtymä kokoontuu maanantaina

Savukosken valtuusto perui vuodeosaston lakkauttamisen – Johtava lääkäri: "Päätös perustui kuulopuheisiin"

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lisämääräraha puoliksi

Hallitus esittää kuntien valtuustoille toiminnan muutoksista johtuvaa 250 000 euron lisämäärärahaa, joka jakautuu puoliksi kummankin kunnan kesken.

Hallitus antoi Lapin aluehallintovirastolle sen pyytämän selvityksen siitä, miten terveyspalvelut saadaan varmistettua kuntalaisille epäselvässä tilanteessa. Vastauksessa todetaan, että tilanne on selkeytynyt ja avoimia virkoja on saatu täytettyä.

Hallitus valitsi kokouksessaan tehtäviinsä kolme sairaanhoitajaa ja yhden lähihoitajan. Lisäksi se hyväksyi yhden sairaanhoitajan ja yhden terveydenhoitajan irtisanoutumisen.

Kokouksessa myös päätettiin käynnistää Lapin hyvinvointialueelle siirtyvää henkilöstöä koskeva yhteistoimintamenettely.

Pelkosenniemelle löydettiin lääkäri. Vuodeosaston kyltti kuvattuna Pelkosenniemen terveyskeskuksella.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä