Paikallisuutiset

Vuotoja kaukolämpöverkostossa Kemijärvellä – korjaukset aloitettu

Kemijärven lämpö ja vesi Oy kertoo, että toinen vuodoista on jo korjattu.

Kemijärvellä on ilmennyt talven aikana vuotoja kaukolämpöverkostossa, muun muassa Rovaniemelle menevän kantatien varressa ja Laaksotiellä.

Kemijärven lämpö ja vesi Oy kertoo, että vuodot tarkistetaan ja vuotokohdat korjataan sen mukaan, kuinka merkittäviä vuodot ovat.

– Toinen vuoto on korjattu ja Rovaniemelle vievän tien vieressä oleva höyryäminen on tutkittu, yhtiön toimitusjohtaja Vesa Ahola kertoi sähköpostitse.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kantatien varressa ei ole Aholan mukaan varsinaista vuotoa, vaan pintavesiä pääsee kosketukseen kuuman kaukolämpöputken kanssa, mikä aiheuttaa höyryämistä.

– Tähän on korjaus suunniteltu ensi kesäksi.

Yhtiö korjaa vuotokohdat pääsääntöisesti kesäaikana, mutta jokainen vuotokohta tutkitaan erikseen ja jos tarve vaatii, korjaustyöt tehdään jo talvella.

– Olemme kiitollisia, kun asukkaat ovat olleet aktiivisesti yhteydessä yhtiöömme, kun ovat havainneet vuotoja. Tähän toimintaan rohkaisemme edelleen asukkaita, yhtiön toimitusjohtajana alkuvuonna aloittanut Ahola kertoi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ympäristöselvitys ja uudet kotisivut

Yhtiön hallitus on päättänyt tilata ulkopuoliselta toimijalta yhtiön koko toimintaa koskevan ympäristöselvityksen.

Yhtiön tavoitteena on varmistaa, että yhtiöllä on ajantasainen tieto yhtiön toimintaa liittyvistä ympäristöasioista ja niihin mahdollisesti liittyvistä riskeistä. Tavoitteena on, että selvitys valmistuu kuluvan vuoden aikana. Selvityksen tuloksista tiedotetaan selvityksen valmistumisen jälkeen.

Hallitus on päättänyt myös uudistaa yhtiön kotisivut.

Tavoitteena on, että tulevaisuudessa kaikki yhtiön toimintaa koskevat tiedot, myös vuotoja koskevat asiat, löytyvät yhtiön kotisivuilta. Kotisivujen uudistamiseen liittyen yhtiö tekee myöhemmin päätöksen eri somealustojen käyttöönotosta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ympäristöselvityksen ja kotisivujen uusimisen kustannuksista kysyttäessä toimitusjohtaja Ahola vastasi, että ne kilpailutetaan ja valitaan kokonaistaloudellisin ratkaisu.

Hallitus hyväksyi myös yhtiön viestintäsuunnitelman. Päätöksen mukaan viestintäsuunnitelmaa on syytä päivittää yhtiölle laadittavan strategian yhteydessä. Hyväksytyssä suunnitelmassa on jo osin huomioitu kriisiviestintä. Hallitus on jo aiemmin hyväksynyt yhtiön strategian uudistamisen.

Lue myös:

Kemijärven lämpö ja vesi on valinnut uuden toimitusjohtajan

Kemijärvellä on päässyt viemäristä vettä Pöyliöjärveen laskevaan ojaan

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä