Tapahtumajutut

Watercrossin SM-finaali Kemijärvellä ‒ kelkat kiitävät vetten päällä vuoden tauon jälkeen

Kemijärvellä ajetaan moottorikelkoilla vesicrossia 15. heinäkuuta. SM-osakilpailu kisataan Kemijärven satamassa.

Tenho Kaipainen kotiyleisön edessä Kemijärven Watercross-kisassa 2010-luvun alkupuolella. Viimeksi Kemijärvellä kisattiin kesällä 2021 ja silloin Open-luokan voittoon kiihdytteli tuolloin Tornion Moottorikerhon Jani Tryyki. Kuva: Erkki Hautala

Suomen parhaat kelkkakuskit näyttävät jälleen taitojaan veden päällä Kemijärvellä.

Watercross Kemijärvi 2023 SM-Watercross -kilpailu ajetaan 15. heinäkuuta Kemijärven sataman alueella. Kyseessä on SM-sarjan finaali, joten jännitystä piisaa.

Kemijärven kilpailun järjestävät Kemijärven moottorikerho ja Suomen moottorikelkkailijat. Tapahtuman juontaa monista kelkkatapahtumista tuttu Jarkko Ylläsjärvi alias Kuuluttaja Ylläsjärvi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kemijärven kisat jäivät viime kesänä väliin.

Kisakalenteri

Watercross

1.7. Poikkinainti SM Watercross Pello

8.7. Watercross Rovaniemi

15.7. Watercross Kemijärvi

21.–22.7. Watercross Tahko

29.7. Watercross Ivalo

5.8. Watercross Sodankylä

Suomen mestaruudesta ajetaan tänä kesänä yhdessä luokassa, joka on SM-open. Siinä on kolme osakilpailua, joista kaksi ensimmäistä ovat Pellossa 1. heinäkuuta ja Rovaniemellä 8. heinäkuuta.

Viime vuonna mestaruuden vei torniolainen Jani Tryyki. Toiseksi tuli sodankyläläinen Olli Magga. Pronssi meni Inariin Antti Holmbergille.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Watercross on suljetulla vesialueella moottorikelkalla veden päällä ajettava kiihdytys- ja watercross-kilpailu.

Sitä ajetaan veden päällä joella, järvissä ja lammilla tai vastaavilla, johon kuuluu watercrossissa veden päälle rakennetut hyppyrit. Lähtö- ja maali alueet ovat joko hiekkaa ja betonia tai vastaavaa.

Kilpailut ovat avoimia tehdasvalmisteille ja itse rakennetuille moottorikelkoille, jotka täyttävät turvallisuusvaatimukset ja urheilusäännöstön vaatimukset. Moottorit ovat joko 2-tahtisia tai 4-tahtisia.

WATERCROSS KEMIJÄRVI

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

15.7.2023 klo 10

Kemijärven satama

Pysäköintialueena Esaiaksen kadun päässä oleva pysäköintialue ja koirapuiston pysäköintialue. Liikenteenohjaus alueella.

Lisää aiheesta

Tekstiä korjattu 13.7. kello 9.38: Kuvatekstissä oli aikaisemmin väärä vuosiluku. Tenho Kaipainen ajaa kuvassa kelkalla 2010-luvun alkupuolella, eikä vuonna 2021, kuten aikaisemmin väitettiin.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä