Paikallisuutiset

Kaupunginhallitus ohjeisti Kemijärven lämpö ja vesi oy:n hallituksen valinnassa ‒ yksi henkilö on vaihtumassa

Kaupunginhallitus käsitteli asiaa viime viikolla neljättä kertaa.

Kemijärven kaupunginhallitus ohjeisti Kuva: Esa Keskinen

Kemijärven kaupunginhallitus ohjeisti viime viikolla yhtiökokousedustajaansa Kemijärven lämpö ja vesi oy:n hallituksen valinnassa.

Kaupunginhallitus haluaa valita hallitukseen Heikki Nivalan (kesk.), Riitta Savukosken (kok.), Rainer Wahlstenin (vas.), Eino Meriläisen (sd.) ja Matti Hietasen (ps.).

Paula Alatalo (ps.), Jukka Kortelainen (kok.) ja Ahti Majava (TKyl.) jättivät asiaan eriävän mielipiteen. Heidän mukaansa päätös ei noudattaisi lakia naisten ja miesten tasa-arvosta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaupunginhallitus käsitteli asiaa jo neljättä kertaa.

Aikaisemmin kesäkuussa päätösehdotuksena oli, että yrityksen hallituksen nykyinen kokoonpano jatkaisi: puheenjohtajana Heikki Nivala, varapuheenjohtajana Riitta Savukoski (kok.) ja jäseninä Rainer Wahlsten (vas.), Eino Meriläinen (sd.) ja Aulikki Imporanta (Tulevaisuuden Kemijärvi -yhteislista).

Tuolloin päätökseksi tuli, että yhtiökokousta ohjeistetaan päättämään muista asioista, mutta hallituksen valinta jätetään kesäkuun lopulle.

Nyt uudessa esityksessä hallitukseksi Aulikki Imporannan tilalla oli Matti Hietanen. Imporanta kertoo Koti-Lapille eronneensa hallitusvirasta. Ero on esillä myös kaupunginhallituksen pöytäkirjassa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Imporanta oli hallituksessa perussuomalaisille jyvitetyllä paikalla, sillä puolueella ei ollut nimetä tehtävään naista tasa-arvopykälän täyttymiseksi.

Hallituksen kokoonpanoon liittyy erimielisyyttä myös yrityksen sisällä, sillä yrityksen henkilöstö vaati ennen juhannusta lähettämässään tiedotteessa hallituksen puheenjohtajan Heikki Nivalan eroa.

Yhtiön hallitus kokoustaa tänään keskiviikkona.

Lisää aiheesta

Tekstiä muokattu 5.7. kello 15.00: tekstiin lisätty tieto siitä, että Imporannan ero on ollut myös kaupunginhallituksen käsittelyssä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä